Σωτήρης Φαμίσης: Σοβαρά Προβλήματα και Απογοήτευση στους Ξενοδόχους από τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση

0 1,479

Όλες αυτές τις μέρες οι άνθρωποι του τουρισμού, ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες, κρέμονται από τα χείλη των κυβερνόντων περιμένοντας να ακούσουν κάποιο ουσιαστικό μέτρο, που θα τους βοηθήσει να πιστέψουν πως μπορεί να επιβιώσουν από την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού.

Δυστυχώς ούτε και σήμερα άκουσαν κάτι από τα χείλη των αρμοδίων υπουργών που ανακοίνωσαν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί. Σαν να μη υπάρχουν.

Τι και αν ο τουρισμός ήταν αυτός που στήριξε τη χώρα στα δύσκολα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων. Τι και αν ο ρόλος του στην επιβίωση της χώρας αναγνωρίστηκε και επενέθηκε από όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν αυτά τα χρόνια. Τι και αν λένε όλοι πως ο τουρισμός είναι η βαριά μας βιομηχανία.

Στην κρίσιμη ώρα η κυβέρνηση τον αγνοεί επιδεικτικά. Μόνο μια κίνηση έκανε η κυβέρνηση μέχρι τώρα σε σχέση με τον τουρισμό. Έκλεισε τα ξενοδοχεία που δεν είχαν ανοίξει ακόμη, δηλαδή τα εποχικά που πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ανοίγουν από τον Απρίλιο και μετά. Έκανε πολύ καλά καθώς τα προστάτεψε, αλλά δεν μπορεί να αγνοεί τα Ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας που πλέον με μηδενικές πληρότητες δεν ξέρουν πώς να αποφύγουν την κατάρρευση, τι να πουν στο προσωπικό τους που ζει στην αβεβαιότητα.

Είναι αλήθεια πως οι αναγκαίες αποφάσεις της κυβέρνησης για υποχρεωτικό κλείσιμο επιχειρήσεων δεν περιλάμβανε τα ξενοδοχεία. Μας είπε δηλαδή συνεχίστε να λειτουργείτε. Ωστόσο πως θα μπορέσουν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους όταν έκλεισε μέρος των συνόρων, οι πτήσεις περιορίστηκαν δραματικά, επέβαλε περιορισμούς σε όσους θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα, έκλεισαν αρχαιολογικοί χώροι, εστιατόρια, καφετερίες και γενικώς αυτό που κυριαρχεί σε όλη την Ευρώπη είναι «Μένουμε Σπίτι»;

Επί της ουσίας λοιπόν η κυβέρνηση με τις δικαιολογημένες αποφάσεις της έκλεισε τα Ξενοδοχεία, θα πρέπει όμως να το αναγνωρίσει.

Οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι μετά τις σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης ο χώρος βράζει και αναμένονται μεγάλες αντιδράσεις από τις Ξενοδοχειακές Ενώσεις σε όλη την Ελλάδα, καθώς πλέον οι ελπίδες σβήνουν και η εμπιστοσύνη κλονίστηκε. Στο μεταξύ, σταδιακά τα ξενοδοχεία αφαιρούν τη διαθεσιμότητα τους από τα συστήματα κρατήσεων και βάζουν σιωπηρό λουκέτο.

Η Ένωση Ξενοδόχων ν.Τρικαλων με έδρα τα Μετέωρα ειναι σε καθημερινή επικοινωνία με την Ηγεσία του κλάδου μας Π.Ο. Ξ και Ξ.Ε.Ε
μεταφέροντας τα δεδομένα της περιοχής και τα ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ των συναδέλφων Ξενοδόχων.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΦΑΜΙΣΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.