Σκέφτεστε να αγοράσετε μεταχειρισμένα χειμερινά ελαστικά; Διαβάστε πρώτα αυτό…

Σκοπεύετε να αγοράσετε μεταχειρισμένα χειμερινά ελαστικά. Πώς να ξέρετε αν τα ελαστικά είναι καλά;

0 1,318

Σκοπεύετε να αγοράσετε μεταχειρισμένα χειμερινά ελαστικά. Πώς να ξέρετε αν τα ελαστικά είναι καλά;

Σκοπεύετε να αγοράσετε μεταχειρισμένα χειμερινά ελαστικά. Πώς να ξέρετε αν τα ελαστικά είναι καλά;  Για τι πρέπει να ψάξετε. Που μπορείτε να βρείτε καλά χειμερινά ελαστικά;

Να είστε προσεκτικοί όταν αγοράζετε μεταχειρισμένα ελαστικά. Αυτό που μοιάζει με ευκαιρία μπορεί να κρύβει ένα σκληρό παρελθόν στην οδήγηση.
Οι ειδικοί επισήμως δεν συνιστούν χρησιμοποιημένα ελαστικά και ο βασικός λόγος είναι το ότι δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει τι αγοράζει. Δεν υπάρχει τρόπος να δούμε την εσωτερική δομή του ελαστικού.

Πότε το χρησιμοποιημένο σημαίνει κακοποιημένο; Αν το ελαστικό έχει οδηγηθεί με υπερβολικό βάρος για μεγάλες αποστάσεις και χωρίς πολύ αέρα, ή σε υπερβολικές ταχύτητες , η δομή του ελαστικού μπορεί να γίνει αδύναμη και μπορεί να σκάσει. Επίσης το ελαστικό υπάρχει περίπτωση να φθαρεί κατά την αφαίρεσή του από το όχημα.

Αυτά είναι όλα πράγματα που δεν μπορείτε απαραίτητα να δείτε κοιτάζοντας το ελαστικό. Είναι καλύτερα να πάρετε την απόφαση και να αγοράσετε καινούργια ελαστικά.

Αλλά η αγορά νέων ελαστικών δεν είναι στον προϋπολογισμό του καθενός.
Αν τα ελαστικά ταιριάζουν κατάλληλα, αν υπάρχει χρόνος ζωής και αξία στο ελαστικό είναι καλύτερα από το να το πετάξετε. Πολλοί άνθρωποι αγοράζουν ένα σετ τεσσάρων αφιερωμένων ζαντών για τα χειμερινά ελαστικά άρα τα ελαστικά μπορεί να έχουν αρκετή ζωή ακόμα.

Επιπλέον αν πλησιάζετε στο τέλος της μίσθωσης ή σχεδιάζετε να πουλήσετε το αμάξι σας τότε θα χρειαστείτε ελαστικά που διαρκούν για ένα ή δύο χρόνια χρήσης, άρα ίσως να μην υπάρχει λόγος να αγοράσετε καινούργια ελαστικά.

Όταν ψάχνετε για ελαστικά , φροντίστε να ψάχνετε για ελαστικά που ταιριάζουν στο όχημά σας.

Κοιτάξτε στο αυτοκόλλητο στην μεριά του οδηγού για το σωστό μέγεθος.
Για να ανακαλύψετε για ποια ειδικά ελαστικά θα πρέπει να αναζητήσετε, ελέγξτε τα ελαστικά σαν να αγοράζατε καινούργια.

Δείτε τις ιστοσελίδες κριτικών πελατών ή ρωτήστε στα καταστήματα ελαστικών για ένα καλό καινούργιο ελαστικό που να ταιριάζει στο όχημά σας, λέγοντας που σκοπεύετε να οδηγείτε και τον προϋπολογισμό σας. Έπειτα ψάξτε για αυτά τα ελαστικά ή για μία παλαιότερη εκδοχή τους, ή μεταχειρισμένα.

Ένας πωλητής ελαστικών που πουλά μεταχειρισμένα ελαστικά μπορεί να είναι ασφαλέστερη επιλογή από κάποιον που πουλά στο ebay. Αν αγοράζετε online, ελέγξτε τα ελαστικά προσεκτικά, από την στιγμή που δεν υπάρχει εγγύηση και θα μείνετε με ότι αγοράσετε.

Η προτίμησή μας θα ήταν να αγοράσετε καινούργια. Αν αγοράσετε μεταχειρισμένα να ψάξετε για ελαστικά ήδη προσαρτημένα σε ζάντες που να ταιριάζουν στο όχημα που θέλετε να τα βάλετε.

Αυτό γιατί οι ζάντες κάνουν πιο εύκολη την προσθήκη ή την αφαίρεση των ελαστικών.

Ελαστικά που είναι σε ζάντες και μερικώς φουσκωμένα δεν θα παραμορφωθούν με τον καιρό, άρα είναι περισσότερο πιθανό αυτά τα μεταχειρισμένα ελαστικά να διατηρήσουν το σχήμα τους.

Το να αγοράσετε τα νεότερα ελαστικά που θα βρείτε είναι μια καλή ιδέα γιατί το λάστιχο σπάει και θρυμματίζεται με τον καιρό.

Σκεφτείτε τι γίνεται όταν βρίσκετε ένα παλιό λαστιχάκι πίσω από το γραφείο σας και αντί να τεντωθεί σπάει. Το ίδιο συμβαίνει και με το ελαστικό του οχήματός σας.

Μπορείτε να προσδιορίσετε το πότε κατασκευάστηκε το ελαστικό κοιτάζοντας τα τέσσερα τελευταία ψηφία στο σειριακό αριθμό του ελαστικού. Τα δύο πρώτα είναι η εβδομάδα και τα δύο τελευταία είναι ο χρόνος.

Ελέγξτε προσεκτικά τα μεταχειρισμένα ελαστικά πριν να τα αγοράσετε. Μην αγοράζετε ελαστικά με ρωγμές ή κοψίματα στο εξωτερικό ή αν μπορείτε να δείτε το εσωτερικό , χωρίς μπαλώματα.

Θα σας προτείναμε να ελέγξετε τις πλαϊνές πλευρές του ελαστικού για τυχόν εκδορές ή σημάδια σπασίματος. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι τα ελαστικά δεν είχαν προσεχθεί κατά την αποθήκευση. Ίσως ο προηγούμενος ιδιοκτήτης κόλλησε κάποια πράγματα στα ελαστικά.

Και βεβαιωθείτε ότι έχουν αρκετό πέλμα. Το πέλμα μετριέται από τον πάτο της σχισμής.

Πολλοί λένε ότι τα μεταχειρισμένα χειμερινά ελαστικά είναι καλύτερα από το να μην έχετε καθόλου, αρκεί να έχουν επαρκές βάθος πέλματος και όχι κοψίματα , ρωγμές ή μπαλώματα.

Και θα πρέπει να αντικαταστήσετε και τα τέσσερα ελαστικά και να βεβαιωθείτε ότι έχουν το σήμα με το βουνό και την χιονονιφάδα, που σημαίνει ότι είναι σχεδιασμένα για χρήση στο πολύ χιόνι.

Μπορείτε να βρείτε πολλές προσφορές αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.