Μια ξεχωριστή Θεία Λειτουργία στην Κερασούλα Καλαμπάκας

Εάν κάποιος επιθυμούσε ξεχωριστή Κατανυκτική Θεία Λειτουργία θα μπορούσε να παρευρεθεί έστω και νοερά σε ένα μικρό συνοικισμό, 27 κατοίκων, στην Κερασούλα Καλαμπάκας,

0 197

Εάν κάποιος επιθυμούσε ξεχωριστή Κατανυκτική Θεία Λειτουργία θα μπορούσε να παρευρεθεί έστω και νοερά σε ένα μικρό συνοικισμό, 27 κατοίκων, στην Κερασούλα Καλαμπάκας,

Εάν κάποιος επιθυμούσε ξεχωριστή Κατανυκτική Θεία Λειτουργία θα μπορούσε να παρευρεθεί έστω και νοερά σε ένα μικρό συνοικισμό, 27 κατοίκων, στην Κερασούλα Καλαμπάκας,  στην οποία λειτούργησε την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Σταγών & Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ.

Η άφιξις του Σεβασμιωτάτου με τη συνοδεία του στο Συνοικισμό της Κερασούλας έγινε κατά τις 8:00 π.μ. της Κυριακής και ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τους π. Ευάγγελο Γκιουζέλη, Διάκονο π. Κων/νο Κοκόρανκαι τον Ιεροψάλτη κ. Κων/νο Οικονόμου, και αφού τον υποδέχθηκε ο Εφημέριος του Συνοικισμού π. Γεώργιος Βασιλείου, εισήλθε στο μικρό ναΐδριο του Ι. Ναού της Αγ. Παρασκευής, όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία με ολιγομελές εκκλησίασμα όλων των κατοίκων του Συνοικισμού, 27 τον αριθμό.

«Μη φοβού το μικρόν ποίμνιον»( Λκ 12,32). Αυτό ισχύει για τον εν λόγω Συνοικισμό, και βέβαια ισχύει διότι οι κάτοικοι αν και λίγοι, εν τούτοις έχουν θερμή πίστη και αγάπη προς τον Θεό και στη γη οπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους αυτόχθονες κατοίκους του Συνοικισμού και ένιωθε χαρούμενος που βρέθηκε σε ένα τόπο που οι λίγοι κάτοικοι «κρατούν Θερμοπύλες» δηλ. μένουν στο χωριό τους και δεν τους επηρεάζει η Αστυφιλία. Αγαπούν τον τόπο τους, εκει γεννήθηκαν, εκεί μεγάλωσαν και εκεί θέλουν να είναι «στα στερνά τους».

Μετά τη Θ. Λειτουργία στο καφενείο του Συνοικισμού προσφέρθηκε καφές και πίτες από τις κυρίες.

Εκεί λέχθηκαν από τον Σεβασμιώτατο λόγοι χαρισματικοί με ευλογίες προς τους αυτόχθονες και έκλεισε η όλη χαρμόσυνη ατμόσφαιρα με ψαλμοτράγουδα και τον ύμνο «Άξιον Εστι» προς την Παναγία μας.

Είθε να υπάρχουν και άλλες τέτοιες όμορφες στιγμές για να ενθαρρυνόμαστε από την θέρμη των αυτοχθόνων κατοίκων μικρών χωριών, οι οποίοι πραγματικά φυλάττουν «Πνευματικές Θερμοπύλες».

Πρωτ. Ε.Γ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.