Σήμερα η 4η Γιορτή Κολοκυθας στην Καλαμπάκα

Σήμερα Κυριακή 5 Νοέμβρη στις 7:00 το απόγευμα στο εστιατόριο Πανόραμα, κάτω από τους βράχους των Μετεώρων

0 247

Σήμερα Κυριακή 5 Νοέμβρη στις 7:00 το απόγευμα στο εστιατόριο Πανόραμα, κάτω από τους βράχους των Μετεώρων

Σήμερα Κυριακή 5 Νοέμβρη στις 7:00 το απόγευμα στο εστιατόριο Πανόραμα, κάτω από τους βράχους των Μετεώρων θα πραγματοποιειθεί η ”τέταρτη” γιορτή μας.

Σας περιμένουμε όλους σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε γεύσεις και συνταγές !!!

Από τις 7 εώς τις 8 συνηθίζουμε να συνθέτουμε τον μπουφέ με τα υπέροχα φαγητά που θα ετοιμάσουν οι συμμετέχοντες και μετά τις 8 ξεκινάει το δείπνο.

Η γιορτινή συνάντηση έχει την μορφή συλλογικής κουζίνας, δηλαδή για να συμμετάσχει κάποιος (ένα ζευγάρι ή μια οικογένεια) θα πρέπει να ετοιμάσει και να προσφέρει στο μεγάλο τραπέζι από ένα φαγητό που να έχει σαν κύριο συστατικό την κολοκύθα ή τον σπόρο της. Οι συνταγές θα πρέπει να είναι 100% φυτικές (νηστίσιμες) για να μπορούν να δοκιμάσουν όλοι και είναι καλό να περιέχει παραδοσιακά γλυκαντικά όπως το πετιμέζι, το χαρουπόμελο και την μελάσα.

Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε πιάτα από ξεχασμένες παραδοσιακές και νέες φαντστικές συνταγές. Όσο πιο αγνά και φρέσκα τα υλικά, τόσο πιο νόστιμο το αποτέλεσμα.

Το δικό μας μαγικό συστατικό πάντως είναι η αγάπη..!

Η γιορτή μας είχε ως σκοπό να φέρει κοντά τους ανθρώπους που αγαπούν την παράδοση και την ποιότητα. Μια αφορμή να ανταλλάξουν ιδέες και οράματα για έναν πιο όμορφο κόσμο.

Η κολοκύθα είναι καρπός και αποτελεί μια πλούσια, γευστική, θρεπτική και ελαφριά τροφή που αποτελούσε στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα βασικό και απαραίτητο συστατικό. Καθώς είναι πολύ εύκολη στην καλλιέργεια ως δυνατό και ανθεκτικό φυτό και ταυτόχρονα πολύ βολικό για αποθήκευση , υπήρχε σε αφθονία και έπαιζε τον ρόλο που στην σύγχρονη εποχή παίζει η πατάτα και άλλα τυποποιημένα προϊόντα διατροφής.

Καλή μας όρεξη !!!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.