Σχολιασμός του Γιώργου Σπύρου για το βιβλίο “Ανιχνεύσεις – Επιδαψιλεύσεις” του καθηγητή Άρη Μυλωνά

0 607

Σε συνέχεια της παρουσίασης στο Μουσείο Τσιτσάνη στις 07-02-2023 του βιβλίου ”Ανιχνεύσεις – Επιδαψιλεύσεις” του Άρη Μυλωνά παραθέτω τα παρακάτω σχόλια.

Ο συγγραφέας παρουσιάζει μια συλλογή εξαιρετικών διηγημάτων με διάφορους πρωταγωνιστές. Πρώτη και καλύτερη τη γιαγιά η οποία σίγουρα γνέθει τη ρόκα του εγγονού της στα σεντόνια του μέλλοντος, αφηγείται τα κρυφά όνειρα των ανθρώπων και με τα παραμύθια της θρέφει πνευματικά τον αναγνώστη.

Ξετυλίγει τον εικοστό αιώνα με τις ταραχές του, τα οράματα, τις κρίσεις του πολιτισμού, τις δημοκρατικές ιδέες του παιδαγωγού και την φυλάκιση των ονείρων από το εκπαιδευτικό σύστημα της δικτατορίας. Κάνει αναφορά στη μάχη της Οξύνειας (Μερίτσας) το 1943. Και στο τέλος νικητής βγαίνει ο έρωτας.

Οι μικρές και μεγάλες ιστορίες του είναι χωρίς τέλος. Με το ωραίο γράψιμό του παρακινεί τον αναγνώστη να γελάσει, να ταξιδέψει, να προβληματιστεί και να φτιάξει στο μυαλό του ο ίδιος το τέλος της ιστορίας.

Συγκινητικές οι αναφορές του στον μικρό βοσκό τον παραγιό, στο αντρόγυνο των ξωμάχων καθώς επίσης και οι ιστορίες του με τον Κωσταντή.

Στο βιβλίο του ανιχνεύει την ίδια τη ζωή και παρέχει σε αφθονία αξίες, ιδέες και συναισθήματα. Στην ουσία μιλάει στη σκέψη και στην καρδιά του αναγνώστη.

Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο του.

 

Γιώργος Σπύρου

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr