Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Καλαμπάκας

Πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα το βράδυ δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας.

0 231

Πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα το βράδυ δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας. Πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα το βράδυ δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας.
Η πρώτη συνεδρίαση είχε ως μοναδικό θέμα προς συζήτηση τον προϋπολογισμό του Δήμου Καλαμπάκας και η δεύτερη συνεδρία προϋπολογισμούς Οργανισμών και Επιχειρήσεων του Δήμου.
Προϋπολογισμός Δήμος Καλαμπάκας
Την εισήγηση για τον προϋπολογισμό έκανε ο Δήμαρχος Βύρων Μπουτίνας. Ο κ. Μπουτίνας ανέφερε πως ο προϋπολογισμός του Δήμου είναι το κλειδί για να αρχίσει η ροή χρημάτων και εισπράξεων.
Οι προϋπολογισμοί αναμορφώνονται ενίοτε όταν προκύπτουν νέα δεδομένα.
Είπε ότι ο προϋπολογισμός του 2010 είναι αυξημένος κατά 2 εκατομμύρια από τον φετινό για τον λόγο ότι υπάρχουν μεγάλα έργα που έχουν εγκριθεί να κατασκευαστούν εντός του 2010.
Ανέφερε κάποια έργα όπως την επέκταση της αποχέτευσης (7,5 εκατ.) το σχολείο Καστρακίου (1 εκατ.), τον πεζόδρομο Μετεώρων (50 χιλ.) κ.ά.
Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα έσοδα του Δήμου θα αυξηθούν το 2010 από χρηματοδοτήσεις λόγω «Καποδίστρια 2» και ότι η ΣΑΤΑ δεν θα μειωθεί.
Θεωρεί ότι ο Δήμος παίζει πρωτεύονται ρόλο στην τοπική κοινωνία και δίδει δουλειά και πνοή ανάπτυξης στον τόπο.
Αυτό θα γίνει όταν δεν θα σταματήσει η εκτέλεση έργων ακόμη και στην προεκλογική περίοδο.
Θα φροντίσουμε είπε, να ανταποκριθούμε μέσα από τον προϋπολογισμό στις υποχρεώσεις.
Ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης Δημήτρης Σακελλαρίου χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό χωρίς όραμα χωρίς προοπτική, χωρίς ανάπτυξη. Δεν προβλέπει θέσεις εργασίας, κονδύλια στον τουριστικό τομέα, δεν βοηθά τον αθλητισμό, τα ΑμΕΑ, τα Δημοτικά Διαμερίσματα και τέλος προβλέπει αύξηση των εξόδων.
Ο κ. Τσουρβάκας καταψήφισε και αυτός τον προϋπολογισμό γιατί τον θεώρησε πλασματικό. Απευθυνόμενος προς την συμπολίτευση είπε ότι χρεοκόπησε στον τομέα των επενδύσεων.
Ο κ. Τσουρβάκας αποχώρησε από την συνεδρίαση γιατί δεν του εδόθησαν οι προϋπολογισμοί να τους μελετήσει πριν την συνεδρίαση.
Ο προϋπολογισμός του Δήμου Καλαμπάκας για το έτος 2010 σε αριθμούς είναι 16.240.233 ευρώ έσοδα ενώ τα έξοδα αντιστοιχίζονται.
Κατά τη δεύτερη συνεδρίαση ο κ. Σακελλαρίου ενημέρωσε τους συμβούλους για την απόφαση της Επιτροπής Ονοματοδοσίας Περιφέρειας να εγκρίνει ομόφωνα την πρόταση και πρότεινε ότι ο Δήμος πρέπει να εκδώσει ανακοίνωση όπου θα ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στην σύνταξη της πρότασης.
Στην συνέχεια συζητήθηκαν οι προϋπολογισμοί των οργανισμών και επιχειρήσεων του Δήμου.
1) Οργανισμός Παιδικών Σταθμών
Έσοδα 735 χλμ. αντίστοιχα και τα έξοδα
2) Αθλητικός Οργανισμός
Έσοδα 476 χλμ. αντίστοιχα και τα έξοδα
3) Πολιτιστικός Οργανισμός
Έσοδα 1662 χιλ. αντίστοιχα και τα έξοδα
4) Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης
Έσοδα 190 χλμ. Αντίστοιχα και τα έξοδα
5) ΔΕΥΑ Κλαμπάκας
Έσοδα 818 χιλ. αντίστοιχα έξοδα.
Όλοι οι προϋπολογισμοί καταψηφίστηκαν από την αντιπολίτευση.
Ομόφωνα εγκρίθηκε το επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου Καλαμπάκα.

Πηγή: Έρευνα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.