Πρωθυπουργός ο Παναγιώτης Πικραμένος – Κάλπες στις 17 Ιουνίου

Στις 17 Ιουνίου, με υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον πρόεδρο του ΣτΕ Παναγιώτη Πικραμένο, θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το συμβούλιο αρχηγών, που ολοκληρώθηκε στις 14.03.

0 475

Στις 17 Ιουνίου, με υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον πρόεδρο του ΣτΕ Παναγιώτη Πικραμένο, θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το συμβούλιο αρχηγών, που ολοκληρώθηκε στις 14.03.

Στις 17 Ιουνίου, με υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον πρόεδρο του ΣτΕ Παναγιώτη Πικραμένο, θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το συμβούλιο αρχηγών, που ολοκληρώθηκε στις 14.03.

Στις 14:03 ακριβώς εξήλθαν του προεδρικού μεγάρου οι κ.κ. Βενιζέλος, Σαμαράς, Κουβέλης, Καμμένος, Τσίπρας, αλλά και η κα Αλέκα Παπαρήγα. Εξερχόμενος ο κ. Καμένος είπε ότι ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι δικαστικός. Με τη σειρά της η Γ.Γ. του ΚΚΕ ανέφερε ότι θα πρέπει να οριστεί αυστηρά μία υπηρεσιακή κυβέρνηση. Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος πρότειναν τον Λ. Παπαδήμο για υπηρεσιακό πρωθυπουργό.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας πρότεινε τον Γεράσιμο Αρσένη για πρωθυπουργό.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα προτείνουν υπηρεσιακή κυβέρνηση με μη πολιτικά πρόσωπα, δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Συγκεκριμένα είπε ότι θα προτείνει για υπηρεσιακό πρωθυπουργό έναν από τους τρεις ανώτατους δικαστικούς και ειδικότερα τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Π. Πικραμένο, ενώ θα ζητήσει αλλαγή στο Υπουργείο Εξωτερικών και την τοποθέτηση του καθηγητή διεθνών σχέσεων και ευρωπαϊκών σπουδών Παναγιώτη Ήφαιστου, ο οποίος, όπως ανέφερε, είναι γνώστης του «Σκοπιανού», και στο Υπουργείο Άμυνας την τοποθέτηση του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Δ. Γράψα.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Πικραμένος

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος του Όθωνος και της Θάλειας (Χαιρέτη-Πικραμμένου) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945.

Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (1963) και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1968).

Την τετραετία 1969 -1973 δικηγόρησε στην Αθήνα με εξειδίκευση σε θέματα Ναυτικού Δικαίου. Το 1972 εργάσθηκε στο δικηγορικό γραφείο Ince&Co του Λονδίνου, ενώ δύο χρόνια μετά (1974) πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris II απ’ όπου και έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο DES de Droit Public.

Είναι έγγαμος. Σύζυγός του είναι η Αθηνά Νούτσου-Πικραμμένου και έχει μια κόρη φοιτήτρια. Μιλάει άπταιστα γαλλικά, αγγλικά και γερμανικά.

Διορίσθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατόπιν διαγωνισμού, ως εισηγητής το 1976. Προήχθη στο βαθμό του παρέδρου το 1981. Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του αδείας παρακολούθησε μαθήματα Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Paris II (1988 – 1989). Το 1993 προήχθη στο βαθμό του συμβούλου.

Το 2007 προήχθη σε αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και δύο χρόνια μετά (Ιούλιος 2009) προήχθη σε Πρόεδρο του ιδίου δικαστηρίου. Παράλληλα, είναι πρόεδρος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (ΑΕΔ), όπως επίσης έχει διατελέσει μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, καθώς και υπηρεσιακών συμβουλίων.

Την τετραετία 2005 -2009 άσκησε, παράλληλα με τα καθήκοντα του δικαστικού λειτουργού και καθήκοντα Γενικού Διευθυντή της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, θέση από την οποία υπέβαλε παραίτηση μετά την προαγωγή του σε πρόεδρο του ΣτΕ (2009).

Διετέλεσε:

1. Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα δημοσίου δικαίου (1991 – 1993),

2. Μέλος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής – ΚΕΝΕ (1990 -1991),

3. Μέλος της ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που εκπόνησε το σχέδιο του νόμου 3674/2008: «Ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου διασφάλισης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και άλλες διατάξεις»,

4. Πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της οδηγίας 2002/58/ΕΚ «για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες» (Ν. 3471/2006 «Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και τροποποίηση του Ν. 2472/1997»),

5.Πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση της οδηγίας 2006/24/ΕΚ (σχέδιο νόμου με τίτλο «Διατήρηση δεδομένων που παράγονται ή υποβάλλονται σε επεξεργασία σε συνάρτηση με την παροχή διαθέσιμων στο κοινό υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών ή δημοσίων δικτύων επικοινωνιών και τροποποίηση του Ν. 3471/2006»).

Ακόμη, διετέλεσε εισηγητής σε σημαντικές υποθέσεις, ενώ υπό την προεδρία του έχουν εκδοθεί πολλές αποφάσεις μείζονος σπουδαιότητας.

Ειδικότερα, ήταν εισηγητής, μεταξύ των άλλων, στις υποθέσεις του δασικού νόμου, της ανέγερσης του Μουσείου της Ακρόπολης, του γηπέδου της Α.Ε.Κ., ενώ προήδρευσε στις υποθέσεις του Μνημονίου, της έκτακτης εισφοράς η οποία εισπράχθηκε μέσω της ΔΕΗ (το λεγόμενο «χαράτσι»), του «Καλλικράτη», κλπ.

Από το δικαστικό σώμα αποχωρεί την 30ή Ιουνίου 2012.

Star.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr