Πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Μετεώρων για την διεξαγωγή των συνεδριάσεων

0 455

Η πρόταση της Λαικής Συσπείρωσης για τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων και η ολοκληρωμένη πρόταση για την ανακούφιση του λαού και των εργαζομένων της περιοχής μας.

 • Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Απρίλη  η δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μετεώρων , πρακτική η οποία δυσκόλεψε την παρακολούθηση των θεμάτων, καθώς δεν μπορούσε να γίνει συζήτηση καν και να ακούγονται οι απόψεις όλων των παρατάξεων.

Προτείνουμε οι επόμενες συνεδριάσεις να γίνουν με τηλεδιάσκεψη, αξιοποιώντας την τεχνολογία  φροντίζοντας ο Δήμος να εφοδιαστούν όλες οι παρατάξεις με τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό.

 • Στις συνεδριάσεις να κυριαρχούν θέματα που έχουν να  κάνουν με την πανδημία και τον κορονοιό, όπως μέτρα ανακούφισης, προστασίας της υγείας και στήριξης των εργαζομένων και των μικροεπαγγελματιών.  Επίσης θέματα που δεν επείγονται να αναβάλλονται για επόμενη συνεδρίαση με προυπόθεση τις καλύτερες συνθήκες στο δημοτικό συμβούλιο.

Παραθέτουμε το ολοκληρωμένο πλαίσιο μέτρων που καταθέσαμε στο Δήμο για τη στήριξη της λαϊκής οικογένειας, των μικροεπαγγελματιών και την προστασία των εργαζομένων του Δήμου και των δημοτών του, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, υπογραμμίζοντας ότι αυτή την κρίση δεν πρέπει να την πληρώσει για μια ακόμη φορά ο λαός.

Συγκεκριμένα διεκδικούμε:

  • Απαλλαγή  των δημοτών από τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστοί.
  • Απαλλαγή των καταστηματαρχών από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια κ.λπ.).
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) για τα καταστήματα και επιχειρήσεις για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.
  • Απαλλαγή της εισφοράς Αθλητικών συλλόγων και σωματείων για χρήση αθλητικών δημοτικών εγκαταστάσεων για όλο το διάστημα που παραμένουν κλειστοί.
  • Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
  • Να μη διαταραχθεί η Ρύθμιση  χρεών των 100 δόσεων για όσο διάστημα διαρκούν τα μέτρα.
  • Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ωρομισθίων ή με μορφή αντιτίμου  σε δομές του Δήμου, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ (πχ μουσική σχολή, κ.α.)  που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.
  • Εξασφάλιση μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους του Δήμου. 
  • Διενέργεια απολυμάνσεων σε δημοτικά κτίρια, στο αμαξοστάσιο, σε απορριμματοφόρα, σε κάδους, καθώς σε κοινόχρηστους πολυσύχναστους χώρους.
  • Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι” προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους.
  • Διασύνδεση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του Δήμου με τις δομές ΠΦΥ που υπάρχουν στο Δήμο, προκειμένου να εξασφαλίζεται εκτός των άλλων, η συνταγογράφηση αναγκαίων φαρμάκων, ιδιαίτερα για ανήμπορους κατοίκους που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό.

 

 • Επαρκής και αυξημένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τον απαραίτητο ιατρικό, υλικοτεχνικό, μηχανολογικό και λοιπό εξοπλισμό. . Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων υποδομής στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας.
 • Να εξασφαλιστεί η συνεχής παροχή νερού στα νοικοκυριά , να μη γίνεται καμιά διακοπή υδροδότησης για απλήρωτους λογαριασμούς και να γίνεται επανασύνδεση σε υφιστάμενες διακοπές χωρίς όρους και προϋποθέσεις .

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.