Προτάσεις για το καλό της Σαρακίνας από τους Υποψήφιους Τ.Σ της «Αδεσμευτης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» του Χρήστου Σινάνη

Αγαπητές φίλες και φίλοι, Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Στην μικρή κοινωνία που ζούμε,

0 77

Αγαπητές φίλες και φίλοι, Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Στην μικρή κοινωνία που ζούμε,

Αγαπητές φίλες και φίλοι, Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Στην μικρή κοινωνία που ζούμε, με πολλούς από εσάς έχουμε αναπτύξει στενές φιλικές σχέσεις, άλλους ίσως να τους έχουμε στεναχωρήσει, με άλλους μπορεί να έχουμε μια απλή καλημέρα. Αντιλαμβανόμαστε την δυσπιστία που υπάρχει όταν ένας υποψήφιος ζητά την εμπιστοσύνη σας ειδικά την περίοδο αυτή όπου όλα σε αυτή τη χώρα διέρχονται την μεγαλύτερη κρίση.

Θεωρούμε, όμως, καθήκον μας, για πρώτη φορά να απευθυνθούμε στον καθένα προσωπικά, όχι μόνο με τα λόγια, τα οποία εύκολα ξεχνιούνται αλλά και εγγράφως, όπου είναι δυσκολότερο, κάποιος, εκ των υστέρων, να απαρνηθεί αυτά που έγραψε και δήλωσε.

Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι, ήρθε πια η ώρα ο κάθε συγχωριανός μας να μάθει για ποιους λόγους ο καθένας υποψήφιος ζητά να του δείξετε εμπιστοσύνη και να την/τον τιμήσετε με την ψήφο σας. Επειδή μοναδικός μας στόχος είναι να προσφέρουμε στον τόπο μας, σάς καλούμε να σταθείτε δίπλα μας τώρα και να αλλάξουμε μαζί το τοπίο του χωριού μας, το οποίο έχει πολλά χρόνια τώρα παραμεληθεί από αδιαφορία και αδράνεια.

Χωρίς, λοιπόν, υπερφίαλα λόγια, βαρύγδουπες υποσχέσεις και δηλώσεις, εμείς δεσμευόμαστε ότι και μετά τις εκλογές, είτε μας τιμήσετε με την ψήφο σας και μας δώσετε τη νίκη είτε όχι, θα παλέψουμε για:

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ:
Να έχει το χωριό μας πάντοτε νερό στα αυλάκια για τους κήπους και τις αυλές μας. Είναι αδιανόητο να περνά το ποτάμι δίπλα μας και εμείς να ψάχνουμε και να πληρώνουμε νερό.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ:

α. Να διατηρηθεί και αποκατασταθεί το έμβλημα του χωριού μας, το ιστορικό «Γεφύρι της Σαρακίνας», το οποίο κινδυνεύει με κατάρρευση.

β. Να ονοματοδοτήσουμε ξανά τις οδούς του χωριού μας, αναγράφοντας και μια μικρή περίληψη του προσώπου ή της τοποθεσίας που δίνει το όνομά του στην οδό.

γ. Να τοποθετήσουμε ταμπέλες όπου θα αναγράφονται ρητά μεγάλων σοφών της ιστορίας, ώστε να μπορούν τα μικρά παιδιά αλλά και εμείς να παραδειγματιζόμαστε από το μεγαλείο αυτών των ανθρώπων.

δ. Να ενδιαφερθούμε ώστε το «Γεφύρι της Σαρακίνας» να διατηρείται ως αρχαιολογικός χώρος (αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και αναπτύσσοντας δράσεις για την με κάθε μορφή αναστήλωσή του ακόμη και για την τυχόν ένταξη του σε κάθε διαθέσιμο κοινοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ κλπ), και να καταστεί χώρος περιπάτου και ψυχαγωγίας και όχι σαν τόπος σκουπιδιών και μπαζών.

ε. Σε συνεννόηση με το ταχυδρομείο, τοποθέτηση ταχυδρομικών θυρίδων σε κεντρικό σημείο του χωρίου μας.

στ. Πρόβλεψη κατασκευής στεγάστρου «κιόσκι» σε τρόπο ώστε να μην περιμένουν τα παιδιά αλλά και οι κάτοικοι, το λεωφορείο για Καλαμπάκα εκτεθειμένα στην βροχή και το κρύο.

ζ. Να βοηθήσουμε στην αποπεράτωση της αγιογράφησης της ενορίας μας.

η. Να προχωρήσουμε σε δενδροφυτεύσεις σε χώρους του χωριού μας και ειδικά κατά μήκος του δρόμου του αναχώματος από το γεφύρι έως τα αμπέλια σε τρόπο ώστε να τοποθετηθούν και παγκάκια και να γίνει έτσι ο δρόμος αυτός τόπος περιπάτου, αναψυχής και ανάπαυσης. Μάλιστα, τα δέντρα να φυτευθούν από όλα τα παιδιά του χωριού μας, ώστε το κάθε παιδί να υιοθετεί το δενδράκι του και να το φροντίζει μεγαλώνονταας.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ – ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ:

α. Να μην υπάρχει γειτονιά χωρίς κάδους σκουπιδιών και ανακύκλωσης,
β. Να μην χρειάζονται «παρακλήσεις» και «παρεμβάσεις» για την αυτονόητη καθαριότητα του χωριού μας και των γύρω από αυτών χώρων.

ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ – ΥΓΕΙΑ:
Να καταφέρουμε να επισκέπτεται κάθε δίμηνο ένας γυναικολόγος το χωριό μας και να υπάρχει άμεση ενημέρωση για τον χρόνο της κάθε επίσκεψης του ήδη επισκέπτη ιατρού.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ:
α. Σύγκληση σε τακτά χρονικά διαστήματα του τοπικού συμβουλίου και ενημέρωση όλου του χωριού για κάθε θέμα που αφορά το χωριό μας.
β. Ανάρτηση σε κάθε καφενείο του χωριού μας των θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση των θεμάτων που αφορούν τον Δήμο μας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ:

Να υποστηρίξουμε με ακόμη δυνατότερο τρόπο και να βοηθήσουμε τον πολιτιστικό μας σύλλογο και σε άμεση συνεργασία μαζί του:

α. Να τοποθετηθεί κεραία που να παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο internet σε όλο το χωριό. Το αίτημα αυτό είχε υποβληθεί στο παρελθόν στην Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα, είχε υποβληθεί αίτημα με υπογραφή εκατό (100) συγχωριανών μας προς Το Δημοτικό Συμβούλιο, τον κ. Δήμαρχο και τον κ. Πρόεδρο της Κοινότητάς μας την 19 Αυγούστου 2011 και με την παράκληση να μας απαντήσουν γραπτώς στο αίτημά μας αυτό. Δυστυχώς, μέχρι και σήμερα ακόμη, το αίτημά μας αυτό με εκατό υπογραφές και με όλο το χωριό να επικροτεί την κίνηση, έχει ΑΓΝΟΗΘΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ.
β. Να δημιουργήσουμε στις αίθουσες του Δημοτικού σχολείου ένα χώρο όπου θα τον ονομάσουμε «ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ». Εκεί, να τοποθετήσουμε, υπολογιστές, βιβλία, c.d., μηχανές προβολής και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί για την προώθηση του πολιτισμού και των επιστημών.
γ. Να τιμήσουμε και να κάνουμε γνωστό σε όλους ότι ο Έξαρχος, ελευθερωτής της Θεσσαλίας, γεννήθηκε στο χωριό μας.
δ. Να αποδώσουμε ξεχωριστή τιμή, είτε στήνοντας μνημείο στο προαύλιο της εκκλησίας είτε με αναγραφή στο ήδη υπάρχον της πλατείας, σε όλους τους πεσόντες συγχωριανούς μας που έπεσαν στους πολέμους.

Είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε και άλλες προτάσεις και να τις υιοθετήσουμε και σας υποσχόμαστε να είμαστε δίπλα σας όταν και όπου απαιτηθεί, παρόντες, επικροτώντας τα καλώς καμωμένα και αποδοκιμάζοντας την αδιαφορία και οτιδήποτε δεν είναι προς συμφέρον του χωριού μας. Θεωρούμε ως πρώτιστο μέλημά μας, να μην «εξαφανιστούμε» μετά τις εκλογές, να αφήσουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν και να προχωρήσουμε μαζί γι’ αυτά που μας ενώνουν. Είμαστε στο «εμείς» και όχι στο «εγώ».

Αγωνιζόμαστε μαζί σας και σας θέλουμε μαζί μας, όλοι ενωμένοι για το καλό του χωριού μας.

Με εκτίμηση,
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΛΑΜΠΕΡΗΣ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΑΡΛΕΑΣ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.