Πρόστιμα για ΚΤΕΟ από 1η Οκτωβρίου

0 811

Αντίστροφη μέτρηση για όσους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών δεν έχουν περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ τα οχήματα τους, καθώς από 1η Οκτωβρίου ενεργοποιείται ο νόμος 4530/2018, ο οποίος προβλέπει πρόστιμα έως και 150 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, όποιο όχημα δεν περάσει εμπρόθεσμα ΚΤΕΟ, το πρόστιμο για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης ανέρχεται στα 16 ευρώ, για έως και έξι μήνες στα 33 ευρώ και για διάστημα άνω των 6 μηνών στα 65 ευρώ. Στην περίπτωση κατά την οποία οχήματα δεν έχουν περάσει έλεγχο ΚΤΕΟ, το πρόστιμο θα αγγίξει τα 150 ευρώ, και θα αναρτηθεί στην καρτέλα τους στο Taxisnet.

Παράλληλα, ο εντοπισμός των οχημάτων θα λαμβάνει χώρα με ηλεκτρονική διασταύρωση μέσω της βάσης δεδομένων για τα οχήματα που έχουν περάσει ΚΤΕΟ, την οποία διατηρεί το Υπουργείο Μεταφορών, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη του Υπουργείου Οικονομικών, όπου καταγράφονται όλα τα οχήματα ανεξαιρέτως.

Να σημειωθεί ότι από έλεγχο ΚΤΕΟ περνούν όλα τα οχήματα (αυτοκίνητα και μηχανές) κάθε 4 χρόνια μετά την πρώτη ημερομηνία κυκλοφορίας τους, ενώ στη συνέχεια η εν λόγω διαδικασία επαναλαμβάνεται κάθε 2 χρόνια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.