Προσοχή στα κακόγουστα email για τη νέα γρίπη

Χάκερς διασπείρουν έναν επικίνδυνο ιό για τους υπολογιστές μέσω των γνωστών email spam με τον οποίο καλούνται οι παραλήπτες να επισκεφθούν μία ανύπαρκτη ιστοσελίδα, η οποία προσφέρει εμβολιασμούς για την προστασία κατά του ιού Η1Ν1.

0 186

Χάκερς διασπείρουν έναν επικίνδυνο ιό για τους υπολογιστές μέσω των γνωστών email spam με τον οποίο καλούνται οι παραλήπτες να επισκεφθούν μία ανύπαρκτη ιστοσελίδα, η οποία προσφέρει εμβολιασμούς για την προστασία κατά του ιού Η1Ν1. Χάκερς διασπείρουν έναν επικίνδυνο ιό για τους υπολογιστές μέσω των γνωστών email spam με τον οποίο καλούνται οι παραλήπτες να επισκεφθούν μία ανύπαρκτη ιστοσελίδα, η οποία προσφέρει εμβολιασμούς για την προστασία κατά του ιού Η1Ν1. Το email υποτίθεται ότι προέρχεται από τα Αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο των Ασθενειών και κατευθύνει τους παραλήπτες σε μία ιστοσελίδα που μοιάζει με επίσημη κυβερνητική ιστοσελίδα και τους προτείνει να συμπληρώσουν μία αίτηση για εμβολιασμό, ανακοίνωσαν οι ερευνητές από τις εταιρίες ασφαλείας των υπολογιστών Symantec Corp και AppRiver.

Οι ίδιοι είπαν ότι ξεκίνησαν να βλέπουν εκατομμύρια μηνύματα spam την Τρίτη, που εντάσσονται προφανώς στο πλαίσιο ενός σχεδίου να επιμολυνθούν οι υπολογιστές με επικίνδυνο λογισμικό που επιτρέπει μετά στους χάκερ να έχουν τον έλεγχο τους.

Μόλις αποκτήσει τον έλεγχο του υπολογιστή, ο χάκερ μπορεί με τη βοήθεια ενός μηχανήματος να κλέψει προσωπικά δεδομένα του χρήστη, να επιτεθεί σε άλλους υπολογιστές ή να μετατρέψει τον προσωπικό υπολογιστή σε server για ηλεκτρονικά μηνύματα spam.

ΑΠΕ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.