Πρόσκληση της ΕΛΜΕ Τρικάλων σε ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση

0 550

Συναδέλφισσες-οι

Με την απόφαση μας, αρ.πρωτ.266/08-01-2022, προχωρήσαμε στην αναβολή της ετήσιας εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης της Ε.Λ.Μ.Ε Τρικάλων λόγω των δυσμενών επιδημιολογικών δεδομένων και αναμένοντας απάντηση στο αίτημα της ΑΔΕΔΥ, αρ.πρωτ. 2/03-01-20222, προς  τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για παράταση της θητείας των διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων.

Με δεδομένο, όμως την άρνηση του Υπουργού για νέα παράταση θητείας των  διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Τρικάλων, στη σημερινή συνεδρίασή του(22/02/2022) αποφάσισε κατά πλειοψηφία, να προχωρήσουμε σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση και εκλογές εντός του Μαρτίου του 2022.

Υπενθυμίζουμε την άρνηση της ΔΔΕ Τρικάλων στο αίτημα για συνδικαλιστική άδεια την ημέρα της εκλοαποαλογιστικής συνέλευσης  επικαλούμενη τον χουντικής έμπνευσης ν. Χατζηδάκη, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που αυτός επιβάλλει και ουσιαστικά απαγορεύει τη δράση και τη λειτουργία των συνδικάτων ως προς το δικαίωμα των εργαζομένων να αποφασίζουν τη λειτουργία τους και κάθε μορφή απεργιακής κινητοποίησης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η σπουδή της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις αντισυνδικαλιστικές διατάξεις του ν. Χατζηδάκη από την 1/1/2022 απηχεί τις γνωστές θέσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ. που βλέπουν τη συνδικαλιστική δράση ως «εμπόδιο στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις».

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα υπερασπίσουμε τη δουλειά και τα εργασιακά μας δικαιώματα, όπως και το δικαίωμά μας στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, αναγνωρισμένο Συνταγματικό δικαίωμα που θέλουν να καταργήσουν. Ο αγώνας και η αντίσταση είναι μονόδρομος για κάθε εργαζόμενο, για κάθε συνδικάτο που σέβεται τον εαυτό του, την κοινωνική τάξη που εκφράζει και τις ανθρώπινες αξίες.

Το σωματείο μας η ΕΛΜΕ Τρικάλων δηλώνει ξεκάθαρα  και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι τον ν. Χατζηδάκη δεν θα τον εφαρμόσουμε, όπως ήδη έχουν αποφασίσει τόσο η ΑΔΕΔΥ με την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στις 4 Οκτωβρίου 2021 όσο και η ΟΛΜΕ.

Ως εκ τούτου: Η ΕΛΜΕ Τρικάλων θα συνεχίσει να λειτουργεί και να αποφασίζει νόμιμα με βάση το καταστατικό της(αρ. έγκρισης Πολυμελούς Πρωτοδικείου Τρικάλων 565/1983).

Σύμφωνα με το καταστατικό μας οι Γενικές Συνελεύσεις και οι αρχαιρεσίες του σωματείου μας πραγματοποιούνται δια ζώσης, με φυσική παρουσία και αυτό θα εξακολουθήσει να ισχύει τηρώντας βέβαια όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Επιπλέον βάσει και της ομόφωνης απόφασης του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ που είναι σε ισχύ, είμαστε ενάντια στην εξ’ αποστάσεως – ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Σας καλούμε λοιπόν όλες και όλους στην ετήσια εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Ε.Λ.Μ.Ε Τρικάλων την Τετάρτη 09/03/2022  και ώρα 17:30 στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου-ΓΕ.Λ. Τρικάλων:

Τα θέματα της Γ.Σ. σύμφωνα με άρθρο 27 του Καταστατικού είναι:

  1. Απολογισμός πεπραγμένων Δ.Σ. Ε.Λ.Μ.Ε.Τ. από το Γεν. Γραμματέα
  2. Οικονομικός απολογισμός Δ.Σ. από τον Ταμία
  3. Έκθεση του Εποπτικού Συμβουλίου
  4. Κριτική πεπραγμένων από παρατάξεις και μεμονωμένους
  5. Ψηφοφορία για πεπραγμένα
  6. Διάφορες προτάσεις και ψηφοφορίες επ’ αυτών
 • Εκλογή Εφορευτικής επιτροπής για τις εκλογές ανάδειξης του νέου Δ.Σ. – Ε.Σ. και αντιπροσώπων για την συνέλευση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Τρικάλων που θα γίνουν την Τρίτη 15/03/2022 και ώρα από 09:00-19:00, στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου-ΓΕ.Λ. Τρικάλων.

Παρατήρηση: στις εκλογές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν αναπληρωτές και ωρομίσθιοι συνάδελφοι μετά από απόφαση του συνεδρίου της ΟΛΜΕ.

 

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕΤ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr