Το πρόγραμμα λειτουργιών του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ Θεόκλητου

0 685

Ὁ Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Σταγών κ΄ Μετεώρων κ. Θεόκλητος

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου θα χοροστατήσει κατά τον Όρθρον και θα λειτουργήσει εις τον πανηγυρίζοντα   Ενοριακόν Ιερόν Ναόν Αγ. Αναστασίας Αμαράντου.

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, θα χοροστατήσει κατά τον Όρθρον και θα λειτουργήσει εις τον  Ενοριακόν Ιερόν Ναόν Αγ. Αθανασίου Σαρακίνας.

 Την Τρίτη 25 Δεκεμβρίου εορτή των Χριστουγέννων θα χοροστατήσει κατά τον Όρθρον και θα τελέσει την Χριστουγεννιάτικη Θ. Λειτουργία εις τον  Μητροπολιτικόν Ιερόν Ναόν του Αγ. Βησσαρίωνος.

Την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου, θα χοροστατήσει κατά τον Όρθρον και θα τελέσει την Θ. Λειτουργία εις τον Βυζαντινόν Ενοριακόν Ιερόν Ναόν Κοιμ. Θεοτόκου Καλαμπάκας.

Το απόγευμα της Τετάρτης θα χοροστατήσει κατά τον Μέγαν Εσπερινόν εις την εορτάζουσα   Ιερά Μονή του Αγ. Στεφάνου, όπου και θα κηρύξει τον Θ. Λόγον.

Την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου,  θα χοροστατήσει κατά τον Όρθρον , θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στην ως άνω πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή.

Ανακοίνωση

Οι καθημερινές Θείες Λειτουργίες στο Ιερό παρεκκλήσιο του Αγ.  Αθανασίου Καλαμπάκας δεν θα πραγματοποιηθούν για το διάστημα της δωδεκαεόρτου  περιόδου.

Ασματική ακολουθία της « Τριθέκτης»

Η Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων στα πλαίσια της προετοιμασίας των πιστών για τις εορτές των Χριστουγέννων , το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου και ώρα 7μ.μ. , θα αναβιώσει στον Ιστορικό Ναό Κοιμ. της Θεοτόκου Καλαμπάκας την ασματική βυζαντινή ακολουθία της Τριθέκτης και του κοντακίου των Χριστουγέννων. Θα ψάλλει  η Βυζαντινή χορωδία της καθ΄ήμας Μητροπόλεως το ¨ Μετεωρίτικο Ψαλτήρι¨ .

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.