Πρόγραμμα επιδοτήσεων έως 50% για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα
Νέο πρόγραμμα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα με επιδοτήσεις που θα φθάνουν το 50% αναμένεται να ξεκινήσει
Νέο πρόγραμμα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα με επιδοτήσεις που θα φθάνουν το 50% αναμένεται να ξεκινήσει
Νέο πρόγραμμα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα με επιδοτήσεις που θα φθάνουν το 50% αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα με τη χρηματοδοτική στήριξη της ΕΕ.
Βασική προϋπόθεση είναι η επιχείρηση σε ποσοστό 51% και πάνω να ανήκει σε γυναίκα ή σε ομάδα γυναικών μέσα από τις δράσεις της “Νέας Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας”, όπως γράφει σχετικά το Έθνος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα τα έργα που θα ενισχυθούν είναι:
* 30.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ για επενδυτικά σχέδια μεταποιητικού χαρακτήρα.
* 20.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ για τα επενδυτικά σχέδια που δραστηριοποιούνται σε όλους τους κλάδους οικονομικών δραστηριοτήτων του παρόντος.
Σκοπός του προγράμματος είναι να ενθαρρυνθεί η δημιουργία και ίδρυση νέων επιχειρήσεων από γυναίκες και μάλιστα νέες οι οποίες θέλουν να μετατρέψουν μία καινοτόμο ιδέα ή και μία κατοχυρωμένη τεχνογνωσία που δεν έχει ακόμη αξιοποιηθεί εμπορικά σε επιχειρηματική καινοτομία.
Μεταξύ άλλων οι επιλέξιμοι κλάδοι είναι η αρτοποιία – παραγωγή παξιμαδιών και μπισκότων, μακαρονιών, λαζανιών, κακάο, σοκολάτας και ζαχαρωτών, αρτυμάτων, καρυκευμάτων, έτοιμων γευμάτων και φαγητών, αποσταγμένων αλκοολούχων ποτών, ομογενοποιημένων παρασκευασμάτων διατροφής και διαιτητικών τροφών κλπ
Επίσης μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιχειρήσεις παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών υλικών, κατασκευής ειδών ένδυσης, αποσκευών, τσαντών και υποδημάτων, προϊόντων από ξύλο και φελλό κι επίπλου κλπ.
Τις ενισχύσεις του προγράμματος μπορούν να απολαύσουν επίσης και γυναίκες προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών και ηλεκτρονικών συστημάτων, όσες παρέχουν τεχνική υποστήριξη για τεχνολογίες της πληροφορίας, εξειδικευμένου λογισμικού εφαρμογών, λογισμικού πολυμέσων κλπ.
Επίσης δικαιούχοι είναι και όσες δραστηριοποιούνται στην επιστημονική έρευνα και ανάπτυξη, στον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, βιομηχανικής σχεδίασης και εξειδικευμένο σχεδιασμό αλλά και όσοι παράγουν πρωτότυπα σχέδια.
Οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να συσταθούν και να έχουν ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας μετά την ημερομηνία προκήρυξης του προγράμματος, με σκοπό την εμπορική αξιοποίηση – διάθεση καινοτομικών ιδεών ή μη αξιοποιημένης επιστημονικής, τεχνολογικής ή και μη τεχνολογικής εμπορίας / γνώσης και υποχρεωτικά θα έχουν τη μορφή εμπορικής εταιρίας ή ατομικής επιχείρησης ή κερδοσκοπικού συνεταιρισμού το αργότερο μέχρι την πρώτη εκταμίευση της αναλογούσας επιχορήγησης.
Επίσης δικαίωμα έχουν οι νεοσύστατες επιχειρήσεις.
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν νέες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Για επενδυτικά σχέδια που θα υποβληθούν εντός του έτους θα πρέπει, μέχρι και την τελευταία μέρα του προηγούμενου έτους να έχουν κλείσει από τουλάχιστον μία έως και πέντε πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις.