Πράσινο πάρκο δημιουργεί ο Δήμος Μετεώρων αφιερωμένο στον ΟΗΕ

1 417

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 75 χρόνων από την ίδρυση του ΟΗΕ, με ενέργειες του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του ΕΚΠΑ, πραγματοποιήθηκε πρόσκληση για τη συμμετοχή Δήμων με στόχο την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης  όπως η δενδροφύτευση.

Ο Δήμος Μετεώρων ενεργοποιήθηκε έγκαιρα, με τον κ. Νικολογιάννη Σπύρο – Ειδικό Σύμβουλο του Δημάρχου σε θέματα Τουρισμού & Οικονομικών, να συμμετέχει στις τηλεδιασκέψεις και  να προτείνει την δημιουργία ενός πράσινου πάρκου, αφιερωμένο στον ΟΗΕ. Στόχος της πρότασης αυτής  είναι η δημιουργία ενός ακόμη επισκέψιμου σημείου τόσο από τις χιλιάδες των τουριστών όσο και από σχολεία  ή και άλλα ιδρύματα.

Κατόπιν ενημέρωσης του Δημάρχου κ. Αλέκου Θεόδωρου και του αντιδημάρχου Πρασίνου κ. Τσίκαρη Βασίλειου, συστάθηκε μια ομάδα εργασίας  υπό την καθοδήγηση του κ. Νικολογιάννη αποτελούμενη από την κα Μαραγκού Ανδρομάχη, προϊσταμένη του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και την  κα Σδόνα Χαρά, πτυχιούχο αγγλικής φιλολογίας, εργαζόμενη στον Τομέα Τουρισμού του Δήμου.

Κατόπιν επικοινωνίας με τους αρμόδιους του ΚΕΠΑ εστάλησαν όλα τα  απαιτούμενα έγγραφα συν μια επιστολή στην έδρα του ΟΗΕ  στην Νέα Υόρκη, όπως αυτό ζητήθηκε, προκειμένου να γνωστοποιηθεί η πρόθεση του Δήμου Μετεώρων.

Οι εντυπώσεις  της πρότασης ήταν εξαιρετικές και αναμένεται η έγκριση της επιχορήγησης όπως αυτή θα προκύψει από το Πράσινο Ταμείο και το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

 

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων

Θεόδωρος  Γ. Αλέκος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
1 Σχόλιο
  1. Μαύρη Τουλίπα λέει

    Εμείς αναμένουμε τα αποτελέσματα, εσείς αυτοεντυπωσιαστήτε

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.