Πότε χρειάζεται ο ορθοπαιδικός; 2+1 συχνές παθήσεις που αναλαμβάνει

Ο ορθοπαιδικός είναι ο γιατρός που αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει προβλήματα του μυοσκελετικού συστήματος,

0 331

Ο ορθοπαιδικός είναι ο γιατρός που αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει προβλήματα του μυοσκελετικού συστήματος,

Ο ορθοπαιδικός είναι ο γιατρός που αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει προβλήματα του μυοσκελετικού συστήματος, τα οποία προκύπτουν από ξαφνικό τραυματισμό ή ατύχημα ή από φθορά λόγω ηλικίας, ή μπορεί να υπάρχουν και εκ γενετής δυσκολεύοντας την καθημερινότητα του ασθενούς.

Κάποιες από αυτές τις κλινικές καταστάσεις εμφανίζονται τακτικά, ενώ άλλες είναι πιο σπάνιες ή περίπλοκες. Στη συνέχεια θα δούμε 2+1 συχνές παθήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει σχεδόν καθημερινά ένας εξειδικευμένος και έμπειρος ορθοπαιδικός όπως ο Dr Λεβάκος.

Ρήξη Πρόσθιου Χιαστού

Εμφανίζεται συχνά σε αθλητές ως τραυματισμός κατά τη διάρκεια έντονης και επίπονης άσκησης και αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα και σωστά μπορεί να τους στοιχίσει την καριέρα τους. Το γόνατο, όπως μας πληροφορεί ο ορθοπαιδικός Γιάννης Λεβάκος, αποτελείται από δύο πλάγιους και δύο χιαστούς (τον έσω πλάγιο και τον πρόσθιο) που αποτελούν τους βασικούς συνδέσμους της άρθρωσης του γονάτου. Και ενώ η ρήξη έσω πλαγίου χιαστού μπορεί να αντιμετωπιστεί με συντηρητική θεραπεία, η ρήξη πρόσθιου χιαστού είναι συνήθως ολική και δεν αφήνει περιθώρια επούλωσης εκτός κι αν ο ασθενής υποβληθεί σε αρθροσκόπηση γονάτου για την αποκατάσταση της άρθρωσης.

Εξάρθρημα επιγονατίδας

Γνωστή και ως εξάρθρωση, είναι μία επίσης συχνή κατάσταση που καλείται να αντιμετωπίσει ο ορθοπαιδικός. Εμφανίζεται κυρίως σε άτομα νεαρής ηλικίας και προκύπτει μετά από κάποια απότομη κίνηση ή σοβαρό τραυματισμό που ουσιαστικά οδήγησε το γόνατο να «βγει από τη θέση του». Σε αυτή την περίπτωση μπορεί σε πρώτο στάδιο η κατάσταση να αντιμετωπιστεί με συντηρητική αγωγή και ακινησία, ωστόσο σε πιο σοβαρές περιπτώσεις ίσως να χρειαστεί και χειρουργική παρέμβαση.

Μυϊκές θλάσεις

Πρόκειται για περιπτώσεις στις οποίες έχει γίνει απότομη διάταση του μυός σε κάποιο άκρο με αποτέλεσμα να σπάσουν κάποιες ίνες του. Οι θλάσεις χωρίζονται σε 3 κατηγορίες ανάλογα με την σοβαρότητα τους, ωστόσο συνήθως η θεραπεία τους είναι συντηρητική εφόσον δεν συνοδεύονται από επιπλέον προβλήματα στις αρθρώσεις.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ορθοπαιδικού Γιάννη Λεβάκου και μάθετε περισσότερα για τους τραυματισμούς και τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει το μυοσκελετικό σύστημα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr