Πότε θα ανοίξουν όλα τα εμβόλια και για την ηλικιακή ομάδα 40-44 – Πότε εμβολιάζονται οι 18-30

0 357

Μια νέα εξέλιξη σημειώθηκε σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό της ηλιακής ομάδας 40-44, καθώς ο Μάριος Θεμιστοκλέους έκανε γνωστό πως θα είναι η επόμενη που θ’ ανοίξουν όλα τα εμβόλια.

Όχι μόνο το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως ισχύει σήμερα, αλλά όλα θα μπορεί να κάνει το επόμενο διάστημα η ηλικιακή ομάδα 40-44, όπως προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ότι «θα γνωρίζουμε τις πρώτες ημέρες του Μαΐου πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 40-44 ετών», καθώς εξαρτάται από τις συμμετοχές στο πρόγραμμα εμβολιασμού και τις παραδόσεις των εμβολίων, ενώ διευκρίνισε πως η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα είναι η επόμενη για την οποία θα ανοίξουν όλα τα εμβόλια για τον κορονοϊό.

Αναφορικά με τους πολίτες 30-39 ετών, είπε ότι «έχουν προγραμματιστεί 103.000 ραντεβού για εμβολιασμούς». Όπως τόνισε, «πρόκειται για σημαντικό αριθμό, ο οποίος θα ανέβει».

Ερωτηθείς για την ηλικιακή ομάδα 18-30 ετών, σημείωσε πως «αν πάμε με βάση τον σχεδιασμό και τις παραδόσεις, πιστεύουμε ότι εντός του Ιουνίου θα έχουμε ανοίξει σχεδόν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες».

ieidiseis.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.