Πολιτική Προστασία- Αττική: Έκτακτη σύσκεψη, βγαίνει ο στρατός στους δρόμους για την κακοκαιρία

0 548

Ενεργοποιείται και ο στρατός πλέον για να δοθεί λύση στα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκληθεί λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια» κυρίως στην Αττική αλλά και σε διάφορες περιοχές της χώρας με τις διακοπές ηλεκτροδότησης.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του αναπλ. υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΓΕΕΘΑ, του ΔΕΔΔΗΕ, της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας αλλά και του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη για να συντονιστεί το έργο αποκατάστασης των προβλημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε η συνδρομή του στρατού για να ανοίξει δρόμους, να κόψει δένδρα και να αποκαταστήσει βλάβες του οδικού δικτύου με τα βαριά μηχανήματα που διαθέτει, προκειμένου να μπορούν να φτάσουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία όπου έχουν προκληθεί οι βλάβες και να τις αποκαταστήσουν.

Κλείνει ξανά λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας

Μέχρι τις 7 το πρωί της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου θα παραμείνει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης που πλήττει τη χώρα από την Κυριακή. Υπενθυμίζεται ότι η κακοκαιρία Μήδεια θα είναι σε εξέλιξη μέχρι και την Τετάρτη, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Η εθνική οδός παρέμεινε κλειστή για πολλές ώρες και την Δευτέρα, ενώ όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, αυτό έγινε για να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, «η εθνική οδός έκλεισε με δική μου απόφαση γιατί η χιονόπτωση είναι πολύ σφοδρή τα μηχανήματα είναι εκεί και καθαρίζουν αλλά όλα έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες. Υπήρχε κίνδυνος να εγκλωβιστούν πολίτες και να κινδυνέψουν και γι’ αυτό κλείσαμε την εθνική οδό.

Παράλληλα, ο Μιχάλης Χρυσοχοiδης έκανε έκκληση όσοι πηγαίνουν στα βόρεια προάστια να μην μετακινούνται προς τα εκεί. «Η χιονόπτωση είναι σφοδρή δεν πρέπει να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, όσοι δεν χρειάζεται να μην μετακινούνται», επανέλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Σημειώνεται ότι η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας από τη γέφυρα Καλυφτάκη έκλεισε τα ξημερώματα λόγω του καιρού.

ethnos.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.