Περιοδείες Μικέλη Χατζηγάκη στα ορεινά

0 658

Περισσότερα από 25 ορεινά χωριά του Νομού Τρικάλων επισκέφθηκε ο Μικέλης Χατζηγάκης τις τελευταίες εβδομάδες.

Το νεαρό στέλεχος της ΝΔ είχε συνεχείς συναντήσεις με φορείς και κάτοικούς κατά την διάρκεια των περιοδειών του και άκουσε με προσοχή τα τοπικά προβλήματα.

Ο Μικέλης έδειξε ότι είναι παρών στα τοπικά δρώμενα και ότι θέλει να γνωριστεί και να τον γνωρίσει ο κόσμος. Μετά το τέλος των περιοδειών ο Τρικαλινός οικονομολόγος δήλωσε:

«Τις τελευταίες εβδομάδες είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ περισσότερα από 25 χωριά του ορεινού όγκου του Νομού Τρικάλων. Γνώρισα, είδα, και άκουσα, πολλά και ενδιαφέροντα. Το βασικό μήνυμα είναι το εξής: τα χωριά μας αργοπεθαίνουν. Δεν υπάρχουν υποδομές, δεν υπάρχουν πόροι αλλά ούτε και νέοι άνθρωποι να τα συντηρήσουν. Και δυστυχώς εδώ και χρόνια δεν έχει υπάρξει ένα σαφές πλάνο ενίσχυσης τους. Η νέα γενιά πολιτικών που βγαίνει στο προσκήνιο οφείλει να είναι δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους – να τους ακούσει, να συνεργαστεί μαζί τους, και να δώσει λύσεις. Οφείλει όχι μόνο να κατανοήσει τα προβλήματα τους σε βάθος, αλλά να καταφέρει να παντρέψει το πολιτικό σκέλος με το τεχνοκρατικό. Δηλαδή, από την μια πλευρά, να συνθέσει βιώσιμες λύσεις έτσι ώστε να μην ξανασυζητάμε τα ίδια κάθε 5 χρόνια (π.χ. δρόμος Τρικάλων – Άρτας, αρδευτικά έργα) και, από την άλλη, να πείσει την πλειοψηφία των πολιτών για την αναγκαιότητα τους. Και εδώ είναι και το στοίχημα της δικής μου γενιάς. Να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και να μάθουμε από τα λάθη της παλιότερης γενιάς χτίζοντας, όμως, πάνω σε ότι θετικό έχει γίνει μέχρι σήμερα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.