Πέρασε ο Καλλικράτης με 160 ψήφους

Με 160 ψήφους έγινε νόμος του κράτους ο «Καλλικράτης», μετά από ονομαστική ψηφοφορία μεταξύ των 285 παρόντων που ζήτησε η ΝΔ. Κατά του νομοσχεδίου ψήφισαν 124 βουλευτές, ενώ  «παρούσα» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

0 216

Με 160 ψήφους έγινε νόμος του κράτους ο «Καλλικράτης», μετά από ονομαστική ψηφοφορία μεταξύ των 285 παρόντων που ζήτησε η ΝΔ. Κατά του νομοσχεδίου ψήφισαν 124 βουλευτές, ενώ  «παρούσα» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη. Με 160 ψήφους έγινε νόμος του κράτους ο «Καλλικράτης», μετά από ονομαστική ψηφοφορία μεταξύ των 285 παρόντων που ζήτησε η ΝΔ. Κατά του νομοσχεδίου ψήφισαν 124 βουλευτές, ενώ  «παρούσα» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Κατά την τελευταία ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου, έντονη ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Γιάννη Ραγκούση, ενώ επι ποδός βρίσκονται οι κάτοικοι πολλών περιοχών της χώρας.

«Το ΠΑΣΟΚ προχώρησε στη μεταρρύθμιση αυτή πολύ πιο κουτσουρουμένη, πιο στρεβλή και πολύ πιο μικροκομματική, χωρίς χρήματα», τόνισε ο κ. Σαμαράς και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραβίασε τα κριτήρια των συνενώσεων με τρόπο που αποδεικνύει σκοπιμότητες κομματικής κοπτοραπτικής.

«Για πρώτη φορά εξασφαλίζονται βιώσιμα έσοδα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών.

Στο μεταξύ, ουρές σχηματίζονται στην Κορίνθου – Πατρών λίγο πριν το Αίγιο, στο ρεύμα προς Αθήνα, καθώς κάτοικοι έχουν κλείσει την νέα εθνική στα Ζαχλωρίτικα, ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην εθνική Ιωαννίνων – Κακκαβιάς πραγματοποιούν κάτοικοι που ζητούν να γίνει στο Δερβενάκι η νέα έδρα του δήμου Πωγωνίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.