Πεινασμένα παιδιά στα σχολεία της Αθήνας – Συγκλονίζουν τα στοιχεία

Με έγγραφό της η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής παραδέχεται το πρόβλημα των υποσιτισμένων παιδιών

0 362

Με έγγραφό της η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής παραδέχεται το πρόβλημα των υποσιτισμένων παιδιών

Με έγγραφό της η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής παραδέχεται το πρόβλημα των υποσιτισμένων παιδιών και ζητά από τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων, τον αριθμό των μαθητών που υποσιτίζονται.

Όπως δήλωσε στο Star ο πειφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Αττικής, κ. Δ. Γκίνης, η προσπάθεια να καταγραφούν τα παιδιά που υποσιτίζονται από τα σχολεία τους έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα παιδάκι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση που να στερείται την τροφή.

Αντίθετη άποψη φαίνεται όμως να έχει η κυρία Θεοδώρα Κοντογιώργη που είναι πρόεδρος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων σε δημοτικό σχολείο της Αθήνας.

«Είναι μια μαμά και αρκετές ακόμα που μου λένε πως τα παιδιά το βράδυ κλαίνε γιατί δεν έχουν να φάνε», είπε.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες γονέων που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

«Έχουμε προβλήματα οικονομικά. Εγώ είμαι άνεργος οικοδόμος, έχω να δουλέψω πέντε χρόνια. Τα παιδιά συντηρούνται αν κάνω κανένα ψευτομεροκάματο ή αν μου δώσει χρήματα ο πατέρας μου», είπε ένας πατέρας.

Σε αρκετά σχολεία μάλιστα, οι σύλλογοι γονέων κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν τις οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη.

«Είναι 265 παιδιά, αλλά περίπου οι 50 οικογένειες έχουν μεγάλη ανάγκη και φροντίζουμε να τις βοηθήσουμε, αν και ψάχνουμε μόνοι μας να τις βρούμε γιατί ντρέπονται και έχουν αξιοπρέπεια», είπε η κα Κοντογιώργη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε περιοχές όπως η Νέα Ερυθραία και το Μαρούσι έχουν καταγραφεί δεκάδες περιπτώσεις παιδιών που υποσιτίζονται.

Υπάρχουν άλλωστε και μαρτυρίες ότι παιδάκια λιποθύμησαν στο σχολείο τους από την πείνα.

«Πέρσι είχαμε δυο τρία περιστατικά που είχαν πέσει κάτω και είχαν σπάσει τα χέρια τους γιατί δεν τρώνε. Στο τάπερ που έπαιρναν στο σχολείο, δεν είχαν φαγητό», είπε η Ευαγγελία Μαθιουδάκη που είναι σχολική καθαρίστρια.

Ήδη υπάρχουν προγράμματα που προμηθεύουν τους μαθητές με κολατσιό και δίνουν πακέτα τροφίμων σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Star.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr