Παρουσία πλήθους κόσμου η ομιλία του Κώστα Πατέρα στο Πνευματικό Κέντρο

Στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων μίλησε το βράδυ της Πέμπτης 13 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ κ. Κώστας Πατέρας όπου έδωσε το δικό του μήνυμα νίκης στις εκλογές της Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου. Επίσης σημαντική και μοναδική παρουσία στον εορτασμό του Πολιούχου Αγ. Βησσαρίωνα στην Καλαμπάκα το βράδυ της Παρασκευής.


0 358

Στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων μίλησε το βράδυ της Πέμπτης 13 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ κ. Κώστας Πατέρας όπου έδωσε το δικό του μήνυμα νίκης στις εκλογές της Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου. Επίσης σημαντική και μοναδική παρουσία στον εορτασμό του Πολιούχου Αγ. Βησσαρίωνα στην Καλαμπάκα το βράδυ της Παρασκευής.


Ακολουθεί η ομιλία του και στην συνεχεία φωτορεπορταζ από την εμφάνιση στον εορτασμό του Αγ. Βησσαρίωνα.

Φίλες και φίλοι,

Το 2004 οι πολίτες αυτής της χώρας κουρασμένοι και απογοητευμένοι από τις κυβερνήσεις του παρελθόντος επέλεξαν πολιτική αλλαγή. Ζήτησαν την εφαρμογή μιας νέας πολιτικής με αρχές, με αξίες και διαφάνεια.

Απαίτησαν και πέτυχαν μια νέα διακυβέρνηση που να διασφαλίζει ίσες ευκαιρίες για ολόκληρη την Ελλάδα, για όλους τους Έλληνες.

Οι πολίτες επέλεξαν διακυβέρνηση που υπηρετεί το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον. Επέλεξαν αλλαγές απέναντι στη στασιμότητα, μεταρρυθμίσεις απέναντι στην αδράνεια, πρόοδο απέναντι στη συντήρηση και όραμα απέναντι στην απελπισία.

Από τις 7 Μαρτίου 2004, η χώρα μας γύρισε σελίδα. Έχει έναν πανάξιο πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή. Έχει κυβέρνηση ευθύνης, η οποία με την πρωτοφανή δυναμική της έχει προσδώσει στον τόπο αναπτυξιακή δυναμική και αισιοδοξία, ότι η βελτίωση όλων των μεγεθών της ζωής είναι εφικτή.

p_p6

Φίλες και φίλοι,

από την πρώτη μέρα θέσαμε σε εφαρμογή τη συμφωνία που κάναμε με τους πολίτες. Βάλαμε τη χώρα σε τροχιά αλλαγής και μεταρρυθμίσεων, σπάζοντας τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και την κακή νοοτροπία των κατεστημένων.

Από τις 7 Μαρτίου του 2004 ξεκινήσαμε με ενισχυμένες μεταρρυθμίσεις, που στηρίζονται σε ξεκάθαρες θέσεις και δίνουν στέρεες και διαυγείς λύσεις στα προβλήματα που μας κληρονόμησε το χθες.

Προωθούμε στα τριάμισι αυτά χρόνια μεταρρυθμίσεις που παράγουν σίγουρα αποτελέσματα προς όφελος της κοινωνίας μας, προς όφελος των πολιτών μας.

Προχωρούμε με ρεαλισμό, με όραμα, με σίγουρα και σταθερά βήματα στον δρόμο που οδηγεί την Ελλάδα στο χώρο της δημιουργίας και της ποιότητας. Την Ελλάδα της δυναμικής, της ισορροπίας και της αειφόρου ανάπτυξης. Την Ελλάδα που αυξάνει τον παραγόμενο πλούτο και μοιράζει πιο δίκαια το μέρισμα της ανάπτυξης.

p_p3

Προχωρούμε σε μεταρρυθμίσεις που διαμορφώνονται μακριά από δόγματα και ιδεοληψίες. Αλλαγές που έκαναν τα οράματά μας πραγματικότητα, που έκαναν πράξη τις προσδοκίες των πολιτών, που δίνουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Αυτή είναι η αποστολή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αυτή είναι η απόφαση του Κώστα Καραμανλή, αυτή είναι και η αποστολή της αληθινής πολιτικής.

Φίλες και φίλοι,

οι επιλογές μας είναι ξεκάθαρες και ορατές από τον πολίτη. Η πολιτική μας είναι ανθρωποκεντρική. Αφουγκράζεται τα προβλήματα του πολίτη, προγραμματίζει και δίνει λύσεις στο μέτρο του δυνατού. Η πολιτική μας έχει ως στόχο την οικογένεια, τον εργάτη, τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον μικρομεσαίο, τον έμπορο, τον βιοτέχνη, τον υπάλληλο, τον συνταξιούχο και τον φτωχό πολίτη αυτής της χώρας.

Η στρατηγική μας έχει ως γνώμονα τον ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο με τις παραγωγικές τάξεις, τους εκπροσώπους των εργαζομένων, με τον πολίτη και αποβλέπει στην σύνθεση απόψεων, ιδεών, προτάσεων και θέσεων, που λειτουργούν υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Αποδεικνύουμε καθημερινά ότι είμαστε δύναμη πολιτών, που στηρίζεται σε μια πλατιά λαϊκή βάση, όπου υπάρχουν άνθρωποι του μόχθου και της δημιουργίας. Είμαστε εκεί όπου χαράσσονται και προωθούνται γενναίες αλλαγές και τολμηρές μεταρρυθμίσεις.

Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή το όραμα για την Ελλάδα του 21ου αιώνα συνοψίζεται στο τρίπτυχο: ανάπτυξη, απασχόληση, κοινωνική συνοχή.

Η νέα διακυβέρνηση σχεδίασε και εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων για την ανάπτυξη και την αληθινή οικονομική σύγκλιση, στον ταχύτερο δυνατό χρόνο.

Επιδίωξή μας ήταν, και παραμένει, μια δυναμική και δίκαιη οικονομία, αφού έτσι ενισχύεται η κοινωνική συμμαχία και κατανέμονται ίσα και δίκαια σε όλους τα παραγόμενα αγαθά.

Δυναμική οικονομία και δίκαιη κοινωνία σημαίνει Ελλάδα με ισχυρή παρουσία στη Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο. Σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες και καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους τους πολίτες.

Φίλες και φίλοι,

εφαρμόσαμε μια νέα οικονομική πολιτική με απτά αποτελέσματα. Η αντίληψη της «μίας» και της «άλλης» Ελλάδας δεν υπάρχει. Η παραμελημένη «περιφέρεια» αποτελεί παρελθόν και το Αθηνο-κεντρικό κράτος αποτελεί και αυτό παρελθόν.

Η κακή δημόσια εικόνα της κυβέρνησης του χθες πέρασε χωρίς επιστροφή. Το δημόσιο έλλειμμα, όταν παραλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας το 2004 ήταν 6 (έξι) φορές πάνω, από ότι ισχυρίζονταν οι τότε κρατούντες.

Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας βρισκόταν σε διαρκή υποχώρηση, γεγονός που καθήλωνε τις επενδύσεις και τις εξαγωγές. Η ανεργία από το 2,5% το 1980, ξεπέρασε το 15% το 2004, ενώ το δημόσιο χρέος από 25% το 1980 έφτασε στο 110% το 2004.

Κάναμε μεγάλα άλματα στην πραγματική οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, στην ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα για την Ελλάδα του μέλλοντος, στις ευκαιρίες απασχόλησης, στο σύγχρονο κράτος, στις υπηρεσίες υγείας, δικαιοσύνης, μεταφορές και επικοινωνίες, στα μεγάλα έργα, που αλλάζουν την εικόνα της χώρας και προστατεύουν το περιβάλλον, στην αγροτική ανάπτυξη, στην παιδεία, στον πολιτισμό, στη ναυτιλία, στον τουρισμό, στον αθλητισμό, στην ανασυγκρότηση των ενόπλων δυνάμεων και στην εξωτερική πολιτική.

Φίλες και φίλοι,

είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας. Από το 2004 ανοίξαμε διάπλατα το δρόμο των μεταρρυθμίσεων, που οδηγεί την κοινωνία μας στην πρόοδο και στην ευημερία, που διασφαλίζουν εξελικτική στάση στην οικονομία, στην παιδεία, στην υγεία, στην ανάπτυξη, στο κράτος, στην καθημερινότητα του πολίτη.

Όλοι μαζί πετύχαμε την έξοδο της χώρας μας από το υπερβολικό έλλειμμα και το μειώσαμε από το 7,9% στο 2,6% του ΑΕΠ.

Η ανεργία περιορίστηκε από το 11,3% το 2004 στο 7,7% τον Μάιο του 2007, ενώ δημιουργήσαμε, στα τριάμισι χρόνια περίπου, 200.000 θέσεις εργασίας.

Διπλασιάσαμε σχεδόν το επίδομα του ΕΚΑΣ και το επίδομα ανεργίας, ενώ οι συντάξεις του αγρότη από 1/1/2008 θα φτάσουν τα 330 ευρώ.

Από 1/1/2008 οι τρίτεκνες οικογένειες εξισώνονται με τις πολύτεκνες.

Οι φορολογικές ελαφρύνσεις καλύπτουν όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Ρυθμίσαμε τα χρέη των αγροτών.

Φίλες και Φίλοι,

Η χώρα μας έχει μεγάλες δυνατότητες και κινείται με αυτοπεποίθηση σε μία νέα εποχή.

Αξιοποιούμε την Οικονομική Διπλωματία και πετυχαίνουμε νέες διεθνείς συνεργασίες. Εφαρμόζουμε εξωστρεφή ενεργειακή πολιτική, που δίνει στη χώρα μας γεωπολιτικό πλεονέκτημα, ενώ ενισχύει το διεθνές κύρος.

Η χώρα μας είναι παράγοντας σταθερότητας και διεθνούς συνεργασίας.

Ο Οικουμενικός Ελληνισμός είναι η απάντηση στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης.

Χτίζουμε σταθερές βάσεις για την ψηφιακή Ελλάδα.

Για πρώτη φορά η χώρα μας αποκτά Ειδικά Χωροταξικά Πλαίσια για τον Τουρισμό, την Μεταποίηση, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, για πρώτη φορά κατευθύνει το 80% των Εθνικών και Κοινοτικών Πόρων στην Περιφέρεια.

Αξιοποιούμε τον Πολιτισμό, που είναι ο πλούτος της χώρας μας και που έφερε μόνο φέτος ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ στη χώρα μας.

Δίνουμε στους Νέους μας όραμα με την τροποποίηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Η οικονομική ανάπτυξη είναι η βάση για ένα σταθερό και ανθρώπινο κοινωνικό κράτος.

Προετοιμαζόμαστε για την καθιέρωση της Κατώτατης Εθνικής Σύνταξης.

Δημιουργούμε το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής και Εθνικής Σύνταξης, για όσους έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ο λόγος μας τηρείται στο ακέραιο.

Στα τριάμισι χρόνια που πέρασαν στήσαμε ένα σύγχρονο Σύστημα Υγείας με δημιουργία εκατοντάδων Περιφερειακών Ιατρείων, με το διορισμό 1.500 μονίμων ιατρών, με την τοποθέτηση 1.500 επικουρικών ιατρών, με το διορισμό 12.000 νοσηλευτών, με τη δημιουργία πολυδυναμικών Κέντρων Υγείας, ενώ προγραμματίζουμε το διορισμό περίπου 5.000 Νοσηλευτών και Νοσηλευτριών. Ένα από τα Π.Ι. εγκρίθηκε και θα γίνει στη Φήκη του Δήμου Πιαλείας και ακολουθούν άλλα δύο στο Δήμο Εστιαιώτιδος και το Δήμο Χασίων.

Σήμερα, δημιουργούμε έργο πνοής σε ολόκληρη τη χώρα. Ολοκληρώνεται μέσα στο 2008 η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, προχωρούν τα έργα στην ΠΑΘΕ. Ξεκινά η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ. Γίνεται πραγματικότητα η Ε65. Ολοκληρώνονται οι αυτοκινητόδρομοι και αναβαθμίζονται τα Λιμάνια και τα Αεροδρόμια.

Φίλες και Φίλοι,

Ο νομός Τρικάλων μεταβλήθηκε σε ένα απέραντο εργοτάξιο. Τελειώνει η σήραγγα της ΓΚΡΟΠΑΣ. Ολοκληρώνεται το οδικό δίκτυο Τρικάλων-Καλαμπάκας και Τρικάλων-Λάρισας. Τελειώνει ο δακτύλιος ΤΣΑΓΚΑΔΑ-ΔΕΛΤΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ. Έγιναν 18 έργα στο οδικό δίκτυο του νομού, ύψους περίπου 6 εκατομμυρίων ευρώ. Έγιναν – Εξελίσσονται 41 έργα συγκοινωνιακά. Συντελούνται ή αποπερατώθηκαν στα τριάμισι χρόνια 25 εγγειοβελτιωτικά και διάφορα άλλα έργα. Υπάρχουν 61 έργα και μελέτες ενταγμένα στο Γ’ Κ.Π. στήριξης. Τέλος στα προγράμματα ΠΙΝΔΟΣ για το έτος 2007 υπάρχουν 31 έργα που αφορούν βελτιώσεις οδών, ανάδειξη μνημείων και συντήρηση διαφόρων χώρων.

Πέραν αυτών ολοκληρώνεται η μελέτη «ΓΕΦΥΡΑ ΚΑΡΑΒΟΠΟΡΟΥ – ΛΥΓΑΡΙΑ» και είναι υπό ανάθεση οι μελέτες των εθνικών οδών :

1. ΛΥΓΑΡΙΑ – ΠΥΛΗ.

2. παράκαμψη ΤΡΙΚΑΛΩΝ (από παράκαμψη Μεγαλοχωρίου έως το δέλτα Καλαμπάκας).

3. ΜΟΥΡΓΚΑΝΙ μέχρι τα όρια των Ν. Γρεβενών.

Αυτά είναι τα έργα μας. Αυτή είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι η κυβέρνηση των έργων και ο Κώστας Καραμανλής ο πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων.

Δεν σταματάμε, όμως εδώ.

Επανιδρύουμε το κράτος και παραπέμπουμε κάθε επίορκο Λειτουργό στη Δικαιοσύνη, ενώ οι προηγούμενες κυβερνήσεις τον προστάτευαν.

Κάναμε πολλά. Θα κάνουμε περισσότερα. Λέμε τα πράγματα με τ’ όνομα τους. Δεν λύσαμε όλα τα προβλήματα. Υπήρξαν και αδυναμίες. Ποτέ, όμως δεν κρύψαμε τις δυσκολίες. Ποτέ δεν ωραιοποιήσαμε την κατάσταση. Πιστεύουμε πως «η πιο πικρή αλήθεια είναι πιο γλυκιά από το πιο γλυκό ψέμα». Πολλά πρέπει ακόμα να αλλάξουν. Είμαστε στη μέση ενός ανηφορικού δρόμου. Η τελευταία τραγωδία στη χώρα μας, μας βρήκε κοντά στους πυροπαθείς με συνοπτικές και ουσιαστικές διαδικασίες. Όλοι μας πνιγήκαμε στο πόνο και στη θλίψη και όλοι μας κοιτάξαμε μπροστά.

Όλοι και όλες μαζί μπορούμε να καταφέρουμε αυτό που χρειάζεται ο τόπος. Και αυτό που χρειάζεται είναι μια ισχυρή κυβέρνηση, που να μπορεί να παίρνει γρήγορες και σωστές αποφάσεις και να προωθεί αποφασιστικά τις βαθιές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.

Για να διασφαλίσουμε την δημοσιονομική εξυγίανση, την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, την εδραίωση του κοινωνικού κράτους και την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, θέλουμε μια ισχυρή κυβέρνηση, που να παράγει αποτελέσματα για όλους. Η οπισθοδρόμηση στο χθες και στην αδράνεια, στην αβεβαιότητα και την παρακμή, αποτελεί παρελθόν.

Δεν υπάρχει η πολυτέλεια των αρνητικών επιλογών. Χρειαζόμαστε γρήγορες και υπεύθυνες αποφάσεις. Χρειαζόμαστε τολμηρές λύσεις και αποφασιστικά βήματα.

 

 

 

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Εκλογές – Δημοσκοπήσεις – Ψηφοδέλτιο – Αγωνιστές – Αδικημένοι.

 

ΕΠΙΛΟΓΟΣ:

Πάμε Μαζί.

Μαζί αλλάζουμε την Ελλάδα – Αλλάζουμε την ζωή μας.

Μαζί χαράσσουμε το μέλλον των παιδιών μας.

Μαζί δημιουργούμε το παρόν και το μέλλον.

Μαζί για τα Τρίκαλα που ονειρευόμαστε.

Μαζί για τα Τρίκαλα της καρδιάς μας.

Πάμε μαζί ξανά στον τίμιο αγώνα.

Πάμε μαζί με τον Κώστα Πατέρα.

 

Παρουσία του Κώστα Πατέρα στις εκδηλώσεις εορτασμού του Πολιούχου (Καλαμπάκας) Αγ. Βησσαρίωνα

 

p_M1
p_M3
p_m2

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.