Εορτασμός του πολιούχου Αγ. Βησσαρίωνα

Με αφορμή της αυριανής (15 Σεπτεμβρίου) γιορτής του Πολιούχου Αγίου Βησσαρίωνα απόψε Παρασκευή 14 του μήνα ακολουθούν οι παρακάτω λατρευτικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων.

0 232

Με αφορμή της αυριανής (15 Σεπτεμβρίου) γιορτής του Πολιούχου Αγίου Βησσαρίωνα απόψε Παρασκευή 14 του μήνα ακολουθούν οι παρακάτω λατρευτικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων. Το απόγευμα της Πέμπτης και ώρα 7.00′ θα ψαλεί ο Μέγας Εσπερινός του Πολιούχου, περί το τέλος του οποίου (20.30) θα γίνει η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της ιεράς Εικόνος του Αγίου. Στον προ του Δημαρχείου χώρο και επί της ειδικής εξέδρας θα ψαλεί η Αρτοκλασία και θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός λόγος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ. Μετά την επιστρoφή στον Ι. Ναό θα γίνει η απόλυση και θα διανεμηθεί η Αρτοκλασία.
Το πρωί του Σαββάτου θα ψαλεί ο πανηγυρικός Όρθρος και κατόπιν θα τελεσθεί η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία με τη συμμετοχή των τριών προαναφερθέντων Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων. Το Θείο Κήρυγμα θα εκφωνηθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζιχνών Κ. Ιερόθεο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.