Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο νομό Τρικάλων για τις βουλευτικές εκλογές

0 520

Τo ψηφοδέλτιo του ΚΚΕ στο νομό Τρικάλων για τις εθνικές εκλογές της 7ης  Ιούλη 2019 παρουσιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης  , σε εκδήλωση-συνέντευξη τύπου, που πραγματοποίησε η ΤΕ Τρικάλων του Κόμματος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν , επίσης, στελέχη και μέλη του Κόμματος, δημοτικοί σύμβουλοι στους δήμους του νομού που εκλέχτηκαν με τους συνδυασμούς του ΚΚΕ, συνδικαλιστές που συμπορεύονται με το ΚΚΕ , σύντροφοι και συναγωνιστές που έχουν δώσει τη μάχη ως υποψήφιοι του ΚΚΕ σε παλιότερες εκλογές, καθώς και πολλοί φίλοι του Κόμματος .
Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου έγινε από το Σωτήρη Σωτηρόπουλο, Γραμματέα της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, ο οποίος απευθυνόμενος   στα λαϊκά στρώματα των Τρικάλων τους να κάνουν πιο ισχυρή τη δύναμή τους γιατί θα τη χρειαστούν από την επόμενη μέρα των εκλογών.

 

Στην ομιλία της  παρουσίασης μεταξύ άλλων τόνισε χαρακτηριστικά:

« Βαδίζουμε προς τις εκλογές της 7ης Ιούλη με δυναμική και αισιοδοξία , με όπλο τη δικαίωση των ξεκάθαρων θέσεών μας και της δράσης μας από την ίδια τη ζωή , για να αντιμετωπίσουμε τον κουρνιαχτό που σηκώνουν με την κάλπικη αντιπαράθεσή τους ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ(ΚΙΝΑΛ). Χωρίς , λοιπόν , κανένα ίχνος ντροπής τσακώνονται οι συνοδηγοί του αντεργατικού –αντιλαϊκού οδοστρωτήρα, προσπαθώντας με τη σκόνη που σηκώνουν να σκεπάσουν το φως , να επιβάλουν πιο βαθιά βαρβαρότητα.

Όμως το  παραμύθι της «μεταμνημονιακής εποχής» και της «δίκαιης ανάπτυξης», που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή της «βιώσιμης ανάπτυξης» που προβάλλει η ΝΔ, είναι πέρα για πέρα ψεύτικο , δεν αφορά την καθημερινότητα του λαού, έχει κατατριφθεί από την ίδια τη ζωή.    Τα προβλήματα, τα βάσανα, η ανασφάλεια είναι εδώ και θα είναι και μετά την 7η Ιούλη.  Γιατί παραμένουν όλες οι αιτίες που μας έφτασαν έως εδώ και η κάθε κυβερνητική πολιτική που τα αναπαράγει και τα ενισχύει. Άλλωστε οι πρόσφατές κατά τ’ άλλα μεταμνημονιακές εκθέσεις της Κομισιόν προδιαγράφουν ήδη τη βαραβρότητα της  «επόμενης ημέρας για το λαό» με όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει από της κάλπες του Ιούλη.

Γι’ αυτό για το λαό το πραγματικό δίλλημα των εκλογών είναι ένα:

Αν θα δυναμώσει εκείνη η δύναμη που είναι σταθερά και μόνιμα δίπλα σας, μπροστά στα δύσκολα, που δεν εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα. Στις εκλογές κρίνεται το τι πραγματικά έχει ανάγκη ο λαός την επόμενη μέρα .Κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας.

Το ΚΚΕ παλεύει όχι μόνο για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε, αλλά και για να έχουν όλοι και όλες εργασία ικανή να εξασφαλίσει ζωή με ικανοποίηση των αναγκών, με σύγχρονα δικαιώματα, με ελεύθερο χρόνο, καθώς οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του λαού μειώνουν τον αναγκαίο ημερήσιο χρόνο εργασίας. Παλεύει για την οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, όπου ο εργαζόμενος δεν θα είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης, αλλά θα έχει καθοριστικό, κυρίαρχο ρόλο στην οργάνωση της παραγωγής, στην κατανομή του πλούτου, ώστε να ανεβαίνει συνολικά η ποιότητα ζωής για όλους και όλες.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες,  απευθυνόμαστε σε όλους εσάς

Ιδιαίτερα σε όλους όσους- με “βαριά καρδιά”  ψήφισαν τα κόμματα που τους απογοήτευσαν, σε όλους όσους νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκράτες , ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες, στα “παιδιά της κρίσης. Γυρίστε την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα, στους εκβιασμούς, στις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ δεν έχουν διαφορετικά σχέδια ,  έχουν διάφορες παραλλαγές του ίδιου αντιλαϊκού – αντιδραστικού «σχεδίου». Στα κυβερνητικά τους προγράμματα φιγουράρουν και εξειδικεύονται:

 • Οι εφαρμοστικοί νόμοι των 3 μνημονίων που ψήφισαν και εφάρμοσαν.
 • Τα μνημόνια διαρκείας και οι μηχανισμοί εποπτείας της ΕΕ.
 • Τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060.
 • Οι απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, που βαφτίζονται «μεταρρυθμίσεις».
 • Οι επικίνδυνες δεσμεύσεις με τη συμμετοχή της χώρας σε ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Αυτά θα εφαρμόσουν λέγοντας ότι  η διέξοδος για τον λαό θα έρθει μέσα από την περίφημη ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας.

Απευθυνόμαστε σε όσους προβληματίζονται να ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, υπό το φόβο της επανόδου της ΝΔ, λέγοντάς τους ότι  Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οριστικά προσχωρήσει στο μπλοκ της συντήρησης και του «παλιού».

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, στους ανθρώπους του μόχθου, που μπορεί να ξαναέδωσαν την ψήφο τους στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, πιστεύοντας ότι έτσι θα τιμωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, Μη δώσετε κανένα συγχωροχάρτι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μην επιστρέφετε σε παλιές δοκιμασμένες και χρεοκοπημένες επιλογές.

Αξιοποιήστε την πείρα σας από τις αυταπάτες, τις ψεύτικες προσδοκίες και την πολιτική υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου που υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μην σκορπάτε την ψήφο σας σε κόμματα μιας χρήσης, τα οποία αφού παίξουν το ρόλο του στηρίγματος, του αναχώματος και της εκτόνωσης, σβήνουν ή επιστρέφουν στη μήτρα τουςΕίναι κόμματα βαθιά συστημικά, γι’ αυτό μόνο τυχαία δεν είναι η υπερπροβολή τους από τα ΜΜΕ των μεγαλοκαπιταλιστών.

Να απομονωσεται η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή. Ο ελληνικός λαός και η νεολαία να πετάξουν έξω από τη Βουλή το ναζιστικό δολοφονικό συνονθύλευμα

Απευθυνόμαστε σε εκείνους και εκείνες που προτίμησαν να μην πάνε να ψηφίσουν, τους καλούμε να το ξανασκεφτούν. Στις 7 του Ιούλη, η αγανάκτησή τους να μη μετατραπεί σε μια ακόμα αποχή, αλλά σε ενεργητική συμμετοχή, για ισχυρό ΚΚΕ παντού.

Μπορούμε να αλλάξουμε τον αρνητικό συσχετισμό!

Απευθυνλόμαστε  στα λαϊκά στρώματα που σήμερα ευρύτερα  στέκονται πολύ πιο θετικά απέναντι στο ΚΚΕ, παρακολουθούν τις θέσεις του, προβληματίζονται, έστω κι αν ακόμη δεν έχουν αποφασίσει να κάνουν ένα πιο σημαντικό βήμα. Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι στο χέρι σας.

Το χρειαζόμαστε για να πάρουμε δύναμη που θα επιστρέφει κάθε μέρα στον λαό. Για να φωτίσουμε επιτέλους τον δικό μας, το δρόμο του λαού, με την εξουσία στα δικά του χέρια.

Τώρα, όλες και όλοι στη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Αυτή είναι και η μόνη κερδισμένη ψήφος!»

 

Στη συνέχεια ο Γραμματέας της ΤΕ Τρικάλων παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ στο νομό Τρικάλων τονίζοντας ότι :

«Πρόκειται για δοκιμασμένους αγωνιστές του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Πρωτοπόροι αγωνιστές σε όλα τα μέτωπα του αγώνα, στους τόπους δουλειάς, στους εργατικούς κλάδους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, στους αγώνες των αυτοαπασχολουμένων, του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος. στον τομέα των επιστημών. Δραστήριοι στην υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων στους λαϊκούς  μαζικούς φορείς που δραστηριοποιούνται , καθώς και στα δημοτικά συμβούλια , στο κοινοβούλιο.

Πρόκειται για ψηφοδέλτιο ανανεωμένο σε σημαντικό τμήμα , με μέσο όρο ηλικίας τα 44 έτη. Ψηφοδέλτιο  που συνδυάζει την πείρα , τη γνώση και την αταλάντευτη σταθερότητα στις επάλξεις δοκιμασμένων στελεχών , καθώς και τη μαχητική αγωνιστική ορμή των νέων στελεχών»

 

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ της 7ης Ιουλίου  2019

 1.  Καΐκης Γεώργιος του Ευαγγέλου, 56 ετών , καθηγητής Φυσικής Αγωγής. Δημοτικός σύμβουλος Τρικκαίων από το 2002 , επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Τρικκαίων. Υπήρξε Βαλκανιονίκης στίβου στα 200 μέτρα και μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου.
 2. 2.  Κανταρτζής Αχιλλέας του Κλεομένη, 61 ετών,  δικηγόρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, πρώην βουλευτής.
 3.  Καπέτη Γεωργία του Παντελή, 33 ετών,  εκπαιδευτικός – φιλόλογος. Απόφοιτη  του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θεσσαλίας (μέλος της  Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας -ΟΙΕΛΕ).
 4. Λιατίφης Γεώργιος του Δημητρίου , 37 ετών, Μηχανολόγος – Μηχανικός . Πρόεδρος Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Τρικάλων, Αντιπρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στη ΦΑΓΕ,  Μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών. Δημοτικός Σύμβουλος Τρικκαίων.
 5.  Ντουρλιός Λάμπρος του Νικολάου, 41 ετών , μηχανολόγος μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μέλος του ΤΕΕ, ελεύθερος επαγγελματίας.
 6.  Πετράκη Ειρήνη του Αντωνίου, 38 ετών, Αρχιτέκτονας -Μηχανικός, μέλος του ΤΕΕ. Πρόεδρος του  Συλλόγου Γυναικών Τρικάλων (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας-Ο.Γ.Ε.)

 

ΤΡΙΚΑΛΑ  13/06/2019

Ο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.