Παρέμβαση Σκρέκα στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητα για να ανακτήσει η Ευρώπη ηγετικό ρόλο στη βιομηχανία

0 99

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, συμμετείχε σήμερα, Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ε.Ε. (Εσωτερική Αγορά και Βιομηχανία), που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες όπου υπογράμμισε με νόημα, την ανάγκη η Ευρώπη να ανακτήσει τον ηγετικό της ρόλο στη βιομηχανία.

Ειδικότερα, κ. Σκρέκας σχολίασε την ετήσια Έκθεση της Ενιαίας Αγοράς και Ανταγωνιστικότητας και τόνισε ότι πρέπει να συνεργαστούν όλες οι χώρες ώστε η Ευρώπη να ανακτήσει τον ηγετικό της ρόλο στη βιομηχανία στον παγκόσμιο χάρτη. Αναφέρθηκε, δε στην Πράσινη Συμφωνία, τονίζοντας ότι η Ελλάδα κατάφερε να δεκαπλασιάσει την ανάπτυξη των ΑΠΕ μέσα σε λίγα χρόνια.

Ειδικές αναφορές έκανε ο Τρικαλινός Υπουργός, για την ελληνική ναυτιλία, δεδομένου ότι τα ελληνικά πλοία αντιπροσωπεύουν το 60% του στόλου της Ευρώπης, τον τουρισμό για τον οποίο σημείωσε ότι πρέπει να διατηρήσει την προτεραιότητα που κατέχει στην πολιτική ατζέντα της Ε.Ε.  αλλά και τη φαρμακοβιομηχανία τονίζοντας πως πρέπει να διασφαλιστεί η προμήθεια φαρμακευτικών προϊόντων και η ενθάρρυνση της βιομηχανικής παραγωγής τους εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, κ. Σκρέκας αναφέρθηκε επίσης στην αξία των κρατικών ενισχύσεων προς τα κράτη-μέλη, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις υπάρχουσες αδυναμίες της αγοράς και να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα τους. _«Πιστεύουμε ότι οι κρατικές ενισχύσεις θα πρέπει να επεκταθούν σε τομείς που είναι κρίσιμοι για τη στρατηγική αυτονομία, όπως η εξόρυξη κρίσιμων πρώτων υλών, η αμυντική βιομηχανία και τα ναυπηγεία»_, δήλωσε μεταξύ άλλων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr