Πανελλήνιο προσκλητήριο προσφοράς από το Θεατρικό Εργαστήρι Επί Σταγών για την Κιβωτό του Κόσμου

Μια ακόμη αξιέπαινη προσπάθεια κάνει το Θεατρικό Εργαστήρι “Επί Σταγών” της πόλης μας στον τομέα της προσφοράς.

0 205

Μια ακόμη αξιέπαινη προσπάθεια κάνει το Θεατρικό Εργαστήρι “Επί Σταγών” της πόλης μας στον τομέα της προσφοράς.

Μια ακόμη αξιέπαινη προσπάθεια κάνει το Θεατρικό Εργαστήρι “Επί Σταγών” της πόλης μας στον τομέα της προσφοράς.

Η κίνηση αυτή ξεκίνησε με την παράσταση “Το όνειρο του Δωδεκάμερου” όπου την τρίτη φορά που ανέβηκε, τα χρήματα από τα εισιτήρια δόθηκαν στο φιλανθρωπικό σωματείο Φίλες της Αγάπης της πόλης μας για βοήθεια προς συνανθρώπους μας.

Αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται από το Θεατρικό μας Εργαστήρι, κάνοντας ένα Πανελλήνιο κάλεσμα σε ανθρώπους, συλλόγους, φορείς, να συμμετέχουν σε μια κίνηση ανθρωπιάς όπου το αποτέλεσμα θα ενισχύσει τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού με την ονομασία “Κιβωτός του Κόσμου”.

Αυτό αναφέρθηκε στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε την περασμένη Πέμπτη από τον πρόεδρο κ. Χρ. Σινάνη και τα υπόλοιπα αρμόδια μέλη.

Ο κ. Φώτης Πάλλας ήταν εκείνος που εξήγησε σε όλους τι είναι η “Κιβωτός του Κόσμου” και μαζί με τον κ. Σινάνη, Γιώργο Δήμου και Λεωνίδα Νικόπουλο, εξήγησαν σε όλους τις επαφές που είχαν με τον Πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου που είναι ο υπεύθυνος και ποιες κινήσεις θα γίνουν για την ενίσχυση της.

Το συγκεκριμένο έγγραφο που εστάλη στο πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου και αναφέρει την σκέψη του Θεατρικού Εργαστηρίου “Επί Σταγών” έχει ως εξής:

Το Θεατρικό Εργαστήρι “Επί Σταγών” είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που έχει ως σκοπό την ερασιτεχνική ενασχόληση με την υποκριτική τέχνη και την ουσιαστική επαφή με το θεατρικό λόγο. Η θεατρική δράση λειτουργεί ως εφαλτήριο για την εκδήλωση όλων των κλίσεων και δυνατοτήτων των μελών μας, ιδιαιτέρως των νεαρής ηλικίας και δημιουργεί κατάλληλες προϋποθέσεις για ελεύθερη συμμετοχή σε δραστηριότητες που άπτονται του ευρύτερου πολιτιστικού χώρου.

Από το 2009 ( έτος ιδρύσεως ) έως σήμερα καταθέτουμε με πάθος όλοι μας όχι μόνο το περίσσευμα της καρδιάς μας αλλά και του χρόνου μας, προκειμένου να προσφέρουμε αυτό που δυστυχώς λείπει από την ελληνική επαρχία: αληθινή ψυχαγωγία, πολιτισμό ψυχής. Γι΄ αυτό, ίσως, οι είκοσι και πλέον παραστάσεις και αφιερώματα που πραγματοποιήθηκαν μέσα σ΄ αυτά τα τρία χρόνια αγκαλιάστηκαν με θέρμη τόσο από την τοπική κοινωνία όσο και από τη Μετεωρίτικη πολιτεία στους πρόποδες της οποίας εγκαταβιώνουμε.

Θέλουμε ν΄ ανοίξουμε τα φτερά μας, όχι για να ικανοποιήσουμε προσωπικές φιλοδοξίες ή άλλες επιδιώξεις, αλλά γιατί νιώθουμε ότι η ανάγκη επικοινωνίας που όλοι μας έχουμε σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ικανοποιείται μόνο με ανιδιοτελείς γνωριμίες, αγαστές συνεργασίες που στοχεύουν στο σύγχρονο χειμαζόμενο άνθρωπο.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, λοιπόν, που έχουμε προγραμματίσει για το 2013, προτάθηκε ομόφωνα από το συμβούλιό μας να γίνει αυτή προσφορά αγάπης στη “Κιβωτό του κόσμου”. Εμείς, οι άνθρωποι του “Επί Σταγών”, με αφορμή το θεατρικό σανίδι που ταπεινά υπηρετούμε και έχοντας ως υλικό κατασκευής των σκηνικών μας φυσικά υλικά, όπως το ξύλο, που από απελέκητο λαξεύεται, μορφοποιείται και τελικά μεταμορφώνεται όπως ακριβώς και οι ανθρώπινοι χαρακτήρες, προτείνουμε:

“Έκθεση καλλιτεχνικών δημιουργημάτων με βασικό υλικό το ξύλο”.

Για το σκοπό αυτό θα απευθύνουμε προσκλητήριο προσφοράς και αγάπης προς όλους τους ενδιαφερομένους (απλούς πολίτες, Δήμους, πολιτιστικούς φορείς σωφρονιστικά καταστήματα, εκκλησιαστικά ιδρύματα, ερασιτεχνικά εργαστήρια ή σχολές κ.τ.τ. ). Θα ζητήσουμε με όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα τη δραστηριοποίηση και τη συμμετοχή όλων σε πανελλήνια κλίμακα. Αρωγός μάλιστα στην προσπάθειά μας αυτή θα είναι η μοναδική σχολή Ξυλογλυπτικής στην Ελλάδα που εδρεύει στην πόλη μας Καλαμπάκα.

Όλα τα χειροποίητα έργα που θα μας αποσταλούν σε διάστημα τριών μηνών, ξεκινώντας από το Φεβρουάριο, θα εκτεθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κατά την περίοδο του Πάσχα. Σκοπός των εκθεμάτων αυτής της συλλογής είναι η είσπραξη χρηματικού ποσού που θα δοθεί στο ίδρυμά σας “Κιβωτός του Κόσμου”, για να διατεθούν στον αξιοθαύμαστο σκοπό σας δηλαδή τη μέριμνα για τη μητέρα και το παιδί.

Όσα από τα έργα δε θα πουληθούν θα παραχωρηθούν στο ίδρυμά σας, για να διακοσμήσουν τους χώρους σας, που με τόση επιμέλεια έχετε δημιουργήσει. Θέλουμε την πλούσια εμπειρία σας σε τέτοιες δράσεις και οι όποιες παρεμβάσεις – υποδείξεις από τη δική σας πλευρά θα μας ήταν πολύτιμες. Πιστεύουμε ότι η αυτή η πράξη αγάπης θα βρει σύμφωνους και εσάς. Έτσι, θα νιώσουμε ότι συμβάλλουμε ελάχιστα κι εμείς στο ελπιδοφόρο όραμα του αγώνα σας.

Και επειδή πιστεύουμε στο απίστευτο – εξάλλου είναι και η πραγματική μας ιστορία – σας διαβεβαιώνουμε ότι για το σκοπό αυτό θα εργαστεί σύσσωμο το εργαστήρι μας, διαθέτοντας όλες του τις δυνάμεις.

Πατέρα Αντώνιε,

Πιστεύουμε στο Θεάρεστο εθελοντικό σας έργο! Τιμούμε την κοινότητα ανθρωπιάς και αγάπης που έχετε δημιουργήσει! Και επιθυμούμε ο δικός μας εθελοντισμός να βάλει κι αυτός το λιθαράκι του σε ένα κόσμο που όλοι μας ονειρευτήκαμε, ένα κόσμο στα μέτρα της καρδιάς.

Με τιμή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΝΑΝΗΣ

th ergasthriIMG 0411

th ergasthriDSC02261th ergasthriIMG 0412th ergasthriIMG 0413th ergasthriIMG 0417th ergasthriP1010505th ergasthriP1010509

th ergasthriIMG 0416

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.