Καλαμπάκα: Δείπνο και διασκέδαση για τους μαθητές του Comenius – Φωτορεπορτάζ

Στην πόλη μας βρέθηκαν μαθητές από τέσσερις χώρες, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Comenius.

0 145

Στην πόλη μας βρέθηκαν μαθητές από τέσσερις χώρες, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Comenius.

Στην πόλη μας βρέθηκαν μαθητές από τέσσερις χώρες, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Comenius. Στο πρόγραμμα συμμετέχει και το Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας, όπου για τον λόγο αυτό, τον περασμένο Σεπτέμβριο μαθητές του σχολείου είχαν βρεθεί στην Λιθουανία. 

Οι δράσεις αυτές αποσκοπούν στην ενίσχυση της Ευρωπαϊκής διάστασης τής εκπαίδευσης και στη βελτίωση τής ποιότητας της, μέσα από την ενθάρρυνση της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων των χωρών της ΕΕ που συμμετέχουν.

Έτσι μαθητές από Λιθουανία, Δανία, Γερμανία και Φινλανδία βρέθηκαν την πόλη μας από την περασμένη Δευτέρα και επισκέφθηκαν τις Ιερές Μονές των Μετεώρων, διάφορους προορισμούς του νομού μας και είχαν μια σειρά από επαφές στα πλαίσια του προγράμματος. Οι μαθητές φιλοξενούνταν, όπως προβλέπει το πρόγραμμα, από οικογένειες μαθητών του Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας και έμειναν αρκετά ευχαριστημένοι από την Καλαμπακιώτικη φιλοξενία.

Την Πέμπτη το βράδυ, ο Σύλλογος Γονέων του ΓΕΛ Καλαμπάκας και γονείς των μαθητών, παρέθεσαν δείπνο στους μαθητές των ξένων χωρών έχοντας φτιάξει διάφορα εδέσματα ενώ τους έδωσαν αναμνηστικά δώρα για αν τους θυμίζουν τις όμορφες στιγμές που πέρασαν στην Καλαμπάκα.

Στην συνέχεια η βραδιά κύλησε με “χορευτικές επιδείξεις” από τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας βάζοντας στον χωρό και τους ξένους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς.

 

comenius IMG 6292

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.