Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων - 4 Οκτωβρίου 2021

0 315
Είμαι σκύλος. Είμαι ένα ζωντανό πλάσμα. Νοιώθω πόνο, χαρά, αγάπη ,φόβο και ευχαρίστηση.
Δεν είμαι αντικείμενο. Εάν με χτυπήσεις, θα μελανιάσω, θα ματώσω, θα σπάσω. Νοιώθω πόνο, δεν είμαι αντικείμενο.
Είμαι σκύλος. Μου αρέσει να παίζεις μαζί μου, αλλά πιο πολύ απ’ όλα μου αρέσει απλά να περνάω χρόνο μαζί σου.
Δεν θέλω τίποτε άλλο εκτός από το να είμαι δίπλα σου. Να κοιμάμαι όταν κοιμάσαι, να περπατάω όταν περπατάς.
Είμαι σκύλος και νοιώθω αγάπη. Λαχταρώ συντροφικότητα.
Απολαμβάνω το άγγιγμα ενός ευγενικού χεριού και την απαλότητα ενός μαλακού κρεβατιού. Θέλω να είμαι μέσα στο σπίτι με την οικογένεια μου και όχι στην άκρη μιας αλυσίδας ή μόνος σε ένα κλουβί ή σε έναν κήπο, ώρες ατελείωτες. Γεννήθηκα για να είμαι σύντροφος και όχι για να ζήσω μια ζωή μοναξιάς.
Ζεσταίνομαι και κρυώνω. Πεινάω και διψάω. Είμαι ζωντανό πλάσμα, δεν είμαι αντικείμενο.
Όταν φεύγεις, θέλω να έρθω μαζί σου. Αν μείνω πίσω θα προσμένω υπομονετικά την επιστροφή σου. Λαχταρώ τον ήχο της φωνής σου. Θα κάνω ότι μπορώ για να σε ευχαριστήσω, Ζω για να είμαι ο πιστός σου σύντροφος.
Είμαι σκύλος. Οι πράξεις μου δεν υπαγορεύονται από χρήματα, απληστία ή εμπάθεια. Δεν ξέρω τι είναι η προκατάληψη. Ζω την κάθε στιγμή και διακυβερνώμαι από αγάπη και αφοσίωση.
Μην κάνεις το λάθος κι νομίσεις ότι είμαι άνουν αντικείμενο. Αισθάνομαι και σκέφτομαι. Μπορώ να αισθανθώ σωματικό πόνο, μπορώ να αισθάνομαι φόβο και χαρά μεγάλη. Μπορώ να αισθανθώ την αγάπη και τη σύγχυση. Έχω συναισθήματα. Ίσως καταλαβαίνω περισσότερα από όσα εσύ. Κατανοώ τι μου λες, εσύ δεν μπορείς πάντα να με κατανοήσεις.
Είμαι σκύλος. Δεν μπορώ να φροντίσω τον εαυτό μου, χρειάζομαι την βοήθεια σου. Εάν με δέσεις κάπου και δεν με ταΐζεις, θα λιμοκτονήσω. Εάν με εγκαταλείψεις στην ερημία, θα νοιώσω φόβο και μοναξιά. Θα ψάξω να σε βρω και θα αναρωτιέμαι γιατί έμεινα πίσω. Δεν είμαι αντικείμενο να με παρατήσεις και να με ξεχάσεις. Θα περιμένω να γυρίσεις.
Είμαι σκύλος –  ένα ζωντανό πλάσμα. Εάν επιλέξεις να με πάρεις σπίτι, σε παρακαλώ φρόντισε να με κρατήσεις υγιή και ευτυχισμένο.
Δεν χρειάζομαι πολλά . Καλό για εμένα φαγητό, καθαρό νεράκι, ένα καταφύγιο και την αγάπη σου. Μην με εγκαταλείψεις. Μην με κλωτσήσεις. Μην με παρατήσεις, αν η ζωή σου είναι πολυάσχολη. Κάνε μια δέσμευση απέναντί μου για όλη μου τη ζωή ή μη με πάρεις σπίτι εξ’ αρχής.
Εάν με εγκαταλείψεις, δεν θα μπορώ να φροντίσω τον εαυτό μου, θα είμαι στο έλεος των καλών ανθρώπων. Αν πέσω σε κακούς ανθρώπους η ζωή μου θα καταστραφεί.
Θα βιώσω τον πόνο, φόβο, μοναξιά. Αν καταλήξω σε κάποιο καταφύγιο, έχω μόνο τα μάτια μου με τα οποία μπορώ να θερμοπαρακαλέσω κάποιον να με σώσει και την ουρά μου για να δείξω ότι είμαι φίλος του. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, θα πεθάνω εκεί….
Είμαι σκύλος. Θέλω να δώσω και να πάρω την αγάπη. Θέλω να ζήσω. Δεν είμαι αντικείμενο. Σε παρακαλώ μην με απορρίπτεις, μεν με πετάς. Φέρσου μου με καλοσύνη, αγάπη και σεβασμό. Σου υπόσχομαι ότι θα στα ανταποδώσω με απόλυτα και άνευ όρων για το υπόλοιπο της ζωής μου.
ΣΠΑΖ (Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων, SPAZ GREECE)
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.