Ορειβατική Λέσχη Καλαμπακας

Ο σύλλογος περικλείει στους κόλπους του, όλους τους παλιούς αναρριχητές της περιοχής. Μέσα από σχολές που δημιουργήθηκαν, πολλοί νέοι έμαθαν το άθλημα και ενίσχυσαν το σύλλογο.

0 268

Ο σύλλογος περικλείει στους κόλπους του, όλους τους παλιούς αναρριχητές της περιοχής. Μέσα από σχολές που δημιουργήθηκαν, πολλοί νέοι έμαθαν το άθλημα και ενίσχυσαν το σύλλογο.

Το 1989 ιδρύεται η Ο.Λ.ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
Ο σύλλογος περικλείει στους κόλπους του, όλους τους παλιούς αναρριχητές της περιοχής. Μέσα από σχολές που δημιουργήθηκαν, πολλοί νέοι έμαθαν το άθλημα και ενίσχυσαν το σύλλογο. Αποτέλεσμα των σχολών είναι οι πολύ δύσκολες επαναλήψεις διαδρομών, το άνοιγμα πολλών νέων και σκληρών διαδρομών, οι δύσκολες αναρριχήσεις στο εξωτερικό και οι πολλές πανελλήνιες νίκες και συμμετοχές σε αγώνες στο εξωτερικό από τους νέους αναρριχητές. Σχεδόν σ’ όλες τις εκδηλώσεις η Ο.Λ.Κ. αναλαμβάνει τον τομέα Διάσωσης, δείγμα του υψηλού επιπέδου των αναρριχητών της.

Σκοπός του συλλόγου είναι η ανάπτυξη και η διάδοση όλων των μορφών της ορειβασίας, της χιονοδρομίας και των ορεινών χειμερινών αθλημάτων.

Επίσης η προστασία του ορεινού χώρου των ΜΕΤΕΩΡΩΝ και η διάδοση της αγάπης και του σεβασμού προς αυτόν, καθώς και η παροχή κάθε δυνατής ανθρωπιστικής βοήθεια όπου χρειαστεί, μέσω της Ομάδας Διάσωσης.

Η Ο.Λ.Κ. διαθέτει Ομάδα Διάσωσης ( τηλ. 2432022386), που έχει επέμβει σε σωρεία περιστατικών για να βοηθήσει διάφορους συνανθρώπους μας που κινδύνεψαν.

 Είναι μέλος του δικτύου εθελοντικών οργανώσεων του       Υπ. Εσωτερικών και διατελεί υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 

Διαθέτει επίσης και ομάδα συντήρησης αναρριχητικών διαδρομών, που σκοπό έχει την αλλαγή των επικίνδυνων ασφαλειών (καρφιών) έτσι ώστε το πεδίο να είναι πάντα επισκέψιμο.

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ:

  • Πρόεδρος – Ψαρρής Ιωάννης
  • Αντ/δρος – Μητρονάτσιος Άρης
  • Γ. Γραμματέας – Λιόλιος Κώστας
  • Ταμίας – Βαϊου Γιώργος
  • Έφορος Αναρρίχησης – Θεοδώρου Βασίλης
  • Έφορος Ορειβασίας – Νάτση Ευφρωσύνη
  • Έφορος Καταφυγίου – Χονδρός Γιάννης
  • Αναπληρωματικά μέλη – Κρίτσας Χρήστος, Μπάτσιος Φώτης.

 

OLK_logo.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.