Εξωραϊστικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Θεόπετρας

Ο Εξωραϊστικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Θεόπετρας ιδρύθηκε και ξεκίνησε την πορεία του το 1982 με κύριο σκοπό τη διατήρηση και αναβίωση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Λειτουργεί τμήματα εκμάθησης ελληνικών παραδοσιακών χορών και διατηρεί πλούσια ιματιοθήκη με παραδοσιακές στολές.

 

0 341

Ο Εξωραϊστικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Θεόπετρας ιδρύθηκε και ξεκίνησε την πορεία του το 1982 με κύριο σκοπό τη διατήρηση και αναβίωση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Λειτουργεί τμήματα εκμάθησης ελληνικών παραδοσιακών χορών και διατηρεί πλούσια ιματιοθήκη με παραδοσιακές στολές.

 

Ο Εξωραϊστικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Θεόπετρας ιδρύθηκε και ξεκίνησε την πορεία του το 1982 με κύριο σκοπό τη διατήρηση και αναβίωση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Λειτουργεί τμήματα εκμάθησης ελληνικών παραδοσιακών χορών και διατηρεί πλούσια ιματιοθήκη με παραδοσιακές στολές.Δραστηριοποιείται έντονα τα τελευταία 25 χρόνια λαμβάνοντας μέρος σε κοινωνικές,πνευματικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις,τις οποίες πολλές φορές μάλιστα διοργανώνει σε συνεργασία με άλλους τοπικούς συλλόγους και φορείς,οι οποίες συμβάλλουν στην αναβίωση και κατά συνέπεια διατήρηση των παραδοσιακών ηθών και εθίμων της περιοχής,στην τόνωση της τοπικής συνείδησης των κατοίκων και των καταγομένων από τη Θεόπετρα,στη σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων και τελικά στη δημιουργία πνεύματος σύμπνοιας,ομαδικότητας και συναδελφικότητας.

Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Για την επίτευξη των σκοπών του Συλλόγου, ο Σύλλογος διοργανώνει εκδηλώσεις στις οποίες παρουσιάζεται η δουλειά των τμημάτων του. Eκδηλώσεις για τη γυναίκα και τα παιδιά, οργανώνει εκδρομές – περιηγήσεις και προγραμματίζει ομιλίες ειδικών επί διαφόρων θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας, Χριστουγεννιάτικη γιορτή, ετήσια χοροεσπερίδα, αποκριάτικο πάρτυ, Γιορτή της Γυναίκας, κούλουμα και παραδοσιακή φασολάδα τη Καθαρά Δευτέρα, αναβίωση του εθίμου “Κλείδωνα”, καθώς επίσης και του “Φανού”(φωτιά που ανάβεται το βράδυ της Ανάστασης στο βράχο – Πέτρα που δεσπόζει πάνω από το χωριό), παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία του χωριού ανήμερα το Πάσχα, πανηγύρι με δημοτική ορχήστρα αρχές καλοκαιριού κ.ά. Σε συνεργασία με τη ΝΕΛΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ συμμετέχει σε διάφορα επιμορφωτικά σεμινάρια, όπου έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν και να επιμορφώνονται οι κάτοικοι του χωριού.

Ο Εξωραϊστικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Θεόπετρας ως ζωντανό και ενεργό κύτταρο πολιτιστικής δραστηριότητας υποστηρίζει και ενισχύει προτάσεις, δράσεις και πρωτοβουλίες των μελών και φίλων του που σχετίζονται με τη βιώσιμη ανάπτυξη του χωριού και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του και θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση με αγάπη και μεράκι για τον πολιτισμό και τον άνθρωπο.

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος – Παπακώστας Λ. Δημήτρης

Αντιπρόεδρος – Γάτσιας Αποστόλης

Γραμματέας – Τότη Μπακάλη Σούλα

Ταμίας – Καραμίντζιος Θοδωρής

Μέλος – Κωστόπουλος Ντίνος

Εξελεγκτική Επιτροπή – Αναπληρωματικά μέλη

  • Τσιγάρας Ευάγγελος
  • Χατζής Ιωάννης
  • Τσουρλή Κατερίνα

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.