Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας – Απεγκλωβισμός ανεμοπτεριστή

Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού του ανεμοπτεριστή συμμετείχε η ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας με μέλη της που βοήθησαν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

0 52

Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού του ανεμοπτεριστή συμμετείχε η ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας με μέλη της που βοήθησαν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού του ανεμοπτεριστή συμμετείχε η ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας με μέλη της που βοήθησαν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Συγκεκριμένα το Δελτίο Τύπου της ΟΛΚ αναφέρει τα εξής δίχνοντάς μας παράλληλα με εικόνα το σημείο πτώσης του ανεμοπτεριστή.

Στις 16/8/2010 και περίπου στις 7.50 π.μ., ειδοποιήθηκε μέλος της Ομάδας Διάσωσης της Ο.Λ.Καλαμπάκας, για πρόβλημα που υπήρχε με ανεμοπτεριστή σε βράχο των ΜΕΤΕΩΡΩΝ.
Κινητοποιήθηκε η Ο.Δ. με 4 άτομα, στη χούνη ανάμεσα στους βράχους Κεφάλι της Καλαμπάκας και Φύλακας του μοναστηριού. Εκεί είχε ήδη φτάσει και δύναμη της Π.Υ. Καλ/κας.
Στο σημείο υπήρχε ένας ανεμοπτεριστής, που προσπαθώντας να κάνει Base Jump από το Κεφάλι της Καλαμπάκας και για άγνωστο λόγο είχε πτώση περίπου 200 μέτρα, πιθανώς με μισάνοιχτο θόλο.
Ο ανεμοπτεριστής είχε τις αισθήσεις του και παραπονιόταν για οξύ πόνο στη λεκάνη και τα πλευρά.
Τοποθετήθηκε σε ειδικό φορείο και ξεκίνησε η μεταφορά του (με χρήση σχοινιών), στο ασθενοφόρο που είχε ήδη καταφτάσει στην περιοχή.
Η επιχείρηση μεταφοράς, εξελίχθηκε σε δύσβατα μονοπάτια και έληξε έπειτα από περίπου δύο ώρες και αφού ο ανεμοπτεριστής παραδόθηκε στο πλήρωμα του ΕΚΑΒ.

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ


Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.