Ονόματα και φωτογραφίες από το ΤΕΕ των Διπλωματούχων Μηχανικών βουλευτών που ψήφισαν τον ασφαλιστικό και φορολογικό νόμο

Το διπλό, ασφαλιστικό και φορολογικό, νομοσχέδιο που πρότεινε η Κυβέρνηση ψηφίστηκε από τη Βουλή και με τη δημοσίευσή του θα αποτελεί νόμο του κράτους.

0 13

Το διπλό, ασφαλιστικό και φορολογικό, νομοσχέδιο που πρότεινε η Κυβέρνηση ψηφίστηκε από τη Βουλή και με τη δημοσίευσή του θα αποτελεί νόμο του κράτους.

Το διπλό, ασφαλιστικό και φορολογικό, νομοσχέδιο που πρότεινε η Κυβέρνηση ψηφίστηκε από τη Βουλή και με τη δημοσίευσή του θα αποτελεί νόμο του κράτους.

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ θεωρεί ότι ο νόμος αυτός «είναι αντισυνταγματικός και κοινωνικά ανάλγητος». «Η κοινωνία δεν θα υπακούσει στην εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου, γιατί δεν μπορεί. Ένας τέτοιος νόμος θα ανατραπεί στην πράξη».

Ήδη το ΤΕΕ ανακοίνωσε τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού και φορολογικού νόμου. Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο (π.χ. Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων κλπ.), μέχρι και την Παρασκευή 13/05/2016. Στην Απεργία-Αποχή συμπεριλαμβάνονται και οι Επιτροπές Δημοπρασιών Έργων και Μελετών.

Σχετικά με το θέμα, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:

«Όποιος μηχανικός έχει ασκήσει το επάγγελμα αντιλαμβάνεται γιατί αυτός ο νόμος καταστρέφει τον κλάδο. Οι ασφαλιστικές εισφορές και η φορολογία οδηγούν εκτός Ελλάδος ή εκτός επαγγέλματος τους μηχανικούς. Θα κάνουμε κάθε τι δυνατό ώστε αυτός ο νόμος να ακυρωθεί».

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ στην τακτική συνεδρίαση της Μεγάλης Δευτέρας 26/4/2016 και στην έκτακτη συνεδρίαση της 7/5/2016 για το Ασφαλιστικό, «το ΤΕΕ θα προβάλει στην ιστοσελίδα του και με όλα τα μέσα που διαθέτει τους συναδέλφους βουλευτές οι οποίο θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, ονομαστικά και με τη φωτογραφία τους, ώστε όλοι να τους θυμούνται.».

Σε υλοποίηση της απόφασης αυτής, προς ενημέρωση του τεχνικού κόσμου της χώρας, το ΤΕΕ ανακοινώνει αλφαβητικά τους Διπλωματούχους Μηχανικούς που ψήφισαν το νέο αυτό ασφαλιστικό και φορολογικό πλαίσιο:

ΒΟΥΤΣΗΣΝΙΚΟΛΑΟΣΠολιτικός Μηχανικός
ΔΗΜΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠολιτικός Μηχανικός
ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗΠολιτικός Μηχανικός
ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΗΛΙΑΣΑρχιτέκτων Μηχανικός
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΑρχιτέκτων Μηχανικός
ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣΜηχανικός Η/Υ
ΚΑΤΣΗΣ ΜΑΡΙΟΣΜηχανικός Η/Υ
ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣΠολιτικός Μηχανικός
ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΗλεκτρολόγος Μηχανικός
ΟΥΡΣΟΥΖΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠολιτικός Μηχανικός
ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣΝΕΚΤΑΡΙΟΣΧημικός Μηχανικός
ΣΗΦΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣΜηχανολόγος Μηχανικός
ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣΗλεκτρολόγος Μηχανικός
ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣΠολιτικός Μηχανικός
ΦΑΜΕΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣΧημικός Μηχανικός
ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣΠολιτικός Μηχανικός
ΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩΑρχιτέκτων Μηχανικός

ΥΓ: το ΤΕΕ στις 5/5 είχε εκδώσει ΔΤ και ανακοίνωση με τίτλο «Οι βουλευτές μηχανικοί που τυχόν ψηφίσουν το ασφαλιστικό θα έχουν ονοματεπώνυμο – το ΤΕΕ καλεί σε κινητοποιήσεις».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.