Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας: Η κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για ασφαλή σχολεία και παιδικούς  σταθμούς

0 533

Διεκδικούμε τώρα η κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για ασφαλή σχολεία και παιδικούς  σταθμούς

Μετά από σχεδόν δύο μήνες με κλειστά σχολεία και παιδικούς σταθμούς η κυβέρνηση επιλέγει να τα ανοίξει χωρίς να παίρνει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο διασφάλισης της υγείας των παιδιών μας, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων σε αυτά, των οικογενειών μας, μετατρέποντάς τα εκ των πραγμάτων σε υγειονομικές βόμβες μετάδοσης του κορονοϊού και προδιαγράφοντας το νέο κλείσιμό τους.

Η κυβέρνηση στοχοποιεί μαθητές, γονείς, εργαζόμενους και με επιμονή κλείνει τα αυτιά στις διεκδικήσεις τους βάζοντας στη ζυγαριά του κόστους για το κράτος τη μόρφωση και την υγεία των παιδιών μας. Για αυτό άλλωστε από τη μία αφήνει τα σχολεία γυμνά απέναντι στον κορονοϊό και από την άλλη σε συνθήκες πανδημίας πολύ …σχολαστικά φέρνει το ένα νομοσχέδιο πίσω από το άλλο τσακίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα μαθητών και φοιτητών, κάνοντας το σχολείο πιο ταξικό, πιο ανισότιμο, περισσότερο προσαρμοσμένο στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και χιλιόμετρα μακριά από τις ανάγκες των παιδιών μας για ουσιαστική ολόπλευρη μόρφωση, για ομαλή ψυχική και κοινωνική ανάπτυξη.

Μετατρέπουμε την αγανάκτηση σε αγωνιστική διεκδίκηση!

Παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν Παιδεία

Διεκδικούμε τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας

Η ατομική και συλλογική μας ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας για τη μόρφωση και την υγεία τους σημαίνει να μη συμβιβαστούμε με τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά, αλλά μαζί να παλέψουμε για το σχολείο που έχουν ανάγκη. Η μόρφωση και η υγεία πρέπει να είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Σήμερα, άλλωστε, υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες για ένα σχολείο που κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών, που θα παρέχει σε όλα τα παιδιά ολόπλευρη μόρφωση και ομαλή σωματική, νοητική, συναισθηματική, αισθητική, κοινωνική ανάπτυξη.

Γι’ αυτό δεν κάνουμε βήμα πίσω από τη διεκδίκηση γενναίας κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία.

Απαιτούμε τώρα:

 • Τμήματα 15 παιδιών.
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες ώστε να μην υπάρχει κανένα εκπαιδευτικό κενό με το πρώτο κουδούνι. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, προσλήψεις μόνιμου βοηθητικού και επιστημονικού προσωπικού (νοσηλευτές, σχολικοί ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, τραπεζοκόμοι κλπ.).
 • Διενέργεια μαζικών προληπτικών επαναλαμβανόμενων διαγνωστικών τεστ με ευθύνη του κράτους.
 • Να προσληφθούν ενταγμένοι στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σχολίατροι και νοσηλευτές.
 • Μόνιμο πλήρους ωραρίου και επαρκές προσωπικό καθαριότητας για όλα τα σχολεία.
 • Σύγχρονα σχολικά κτίρια που να πληρούν τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.
 • Ενίσχυση του ολοήμερου σχολείου, επιπλέον μέτρα για την προστασία της υγείας των παιδιών κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του.
 • Δωρεάν, επαρκής και υγιεινή σίτιση για όλα τα παιδιά σε όλα τα σχολεία και ασφαλής διανομή των σχολικών γευμάτων στο σύνολο των μαθητών με κρατική ευθύνη.
 • Μέτρα για ασφαλή μεταφορά των μαθητών όπου υπάρχει ανάγκη.
 • Μέσα ατομικής προστασίας δωρεάν με ευθύνη του κράτους σε όλα τα σχολεία για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς (μάσκες, αντισηπτικά, καθαριστικά, θερμόμετρα κ.ά.).
 • Να δοθούν σε όλα τα παιδιά τεχνολογικά μέσα, τάμπλετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, γρήγορο internet με ευθύνη του κράτους.
 • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εκπαίδευση των παιδιών που διαμένουν σε δομές προσφύγων.
 • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ουσιαστική λειτουργία με όλο το αναγκαίο προσωπικό στα Ειδικά Σχολεία.
 • Μείωση της αναλογίας παιδιών και παιδαγωγών στους παιδικούς σταθμούς, ως ένα ελάχιστο μέτρο απέναντι στην πανδημία και δημιουργία ολιγομελών ομάδων για την αποφυγή συγχρωτισμού στην τάξη, το παιχνίδι, τη σίτιση, τον ύπνο και τις δραστηριότητες στην αυλή. Προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία, όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, παιδαγωγών (βρεφονηπιοκόμων και νηπιαγωγών), ειδικού παιδαγωγικού, ειδικού επιστημονικού (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγοι), βοηθητικού προσωπικού (καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι).
 • Άμεση και ουσιαστική υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής με κρατική χρηματοδότηση που θα καλύψει όλες τις ανάγκες σε κτίρια, αίθουσες και προσωπικό».

Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr