Ολοκληρώθηκε η εκστρατεία της Βιβλιοθήκης «Γίνε εξερευνητής του κόσμου»

Η πρώτη Καλοκαιρινή Εκστρατεία της νέας Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας με θέμα ‘Γίνε εξερευνητής του κόσμου’

0 283

Η πρώτη Καλοκαιρινή Εκστρατεία της νέας Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας με θέμα ‘Γίνε εξερευνητής του κόσμου’

Η πρώτη Καλοκαιρινή Εκστρατεία της νέας Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας με θέμα ‘Γίνε εξερευνητής του κόσμου’  ολοκληρώθηκε με πολλές προκλήσεις, επιτυχίες, χαρές, δημιουργικότητα, και πολλές συνεργασίες.

Ως μέλος του δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, μαζί με άλλες 124 βιβλιοθήκες, πήραμε μέρος σε ένα παιχνίδι που κράτησε όλο το καλοκαίρι και ανάδειξε δεινούς εξερευνητές. Από τις 15 Ιουνίου έως και τις 16 Σεπτεμβρίου παιδιά και κηδεμόνες ανέλαβαν αποστολές, συμμετέχοντας σ’ ένα πανελλήνιο παιχνίδι εξερεύνησης, παρατήρησης, σύγκρισης, και καταγραφής.

Με σημείο αναφοράς το βιβλίο πραγματοποιήθηκαν 30 δράσεις και αντίστοιχα δημιουργικά εργαστήρια στα οποία χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικά μέσα εξερεύνησης όπως η ζωγραφική, η μουσική, το θέατρο, και η φωτογραφία.Και όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτά χωρίς τη δική σας συμμετοχή και συμβολή για το σχεδιασμό, ανάπτυξη, και υλοποίηση των δράσεων. Μου δίνεται σήμερα η ευκαιρία να ευχαριστήσω όλους όσους αγκάλιασαν αυτήν μας την προσπάθεια.

* Πρώτα από όλα τα παιδιά της Καλαμπάκας, των περιχώρων και άλλων πόλεων

* τους εμψυχωτές, ιδιώτες και φορείς, και φίλους της Βιβλιοθήκης οι οποίοι συνεργάστηκαν μαζί μας με επιτυχία

* τη Δημοτική Αρχή, τον Δήμαρχο κ. Σινάνη, την κυρία Μπαντέκα, και το προσωπικό του Δήμου για την άριστη συνεργασία και συμπαράσταση στο έργο μας και

* τα ΜΜΕ της Καλαμπάκας και των Τρικάλων για την υποστήριξη.

Ευχαριστώ την ομάδα της Βιβλιοθήκης, η οποία καθημερινά και ακούραστα επιμελήθηκε την οργάνωση και ανάπτυξη της εκστρατείας με θέληση, υπομονή, υπευθυνότητα, και συνέπεια.

Θερμές ευχαριστίες στον κύριο Α. Ηλιόπουλο, Αντιπρόεδρο της KDK, για την ακατάβλητη υποστήριξη και εμψύχωση της ομάδας.

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά την κυρία Κ. Δημουλά για την σημαντική προσφορά στον τόπο μας μέσω της οποίας παρέχονται ευκαιρίες στα παιδιά να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους μέσα από ποικίλα ερεθίσματα.

Παράλληλα με την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών θα εξακολουθήσουμε να συμβάλουμε στη διαμόρφωση του μέλλοντος των παιδιών μέσα από το διάλογο και τη συνεργασία. Η σχολική χρονιά που μόλις ξεκίνησε θα είναι γεμάτη εκδηλώσεις, σεμινάρια, εργαστήρια, προβολές, παρουσιάσεις, και ποικίλες δράσεις, όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για άτομα όλων των ηλικιών. Στην προσπάθεια αυτή σας χρειαζόμαστε ως συνοδοιπόρους όπως και στο προηγούμενο διάστημα.

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ!

IMG 20160917 111149IMG 20160919 082759

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.