Όλο το 24ωρο η Προσκύνηση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Xρυσοστόμου στην Αθήνα

0 156

Ένα πνευματικό και ιστορικό γεγονός θα λάβει χώρα στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών – Αθηνών, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου του Β΄, από το Σάββατο 11 Νοεμβρίου ( ώρα 17:00 ) έως και την Πέμπτη ( ώρα 10:00 ) 16 Νοεμβρίου 2023.

Η Τιμία, χαριτόβρυτος και θαυματουργός Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, με αναλλοίωτο το δεξιό ωτίο του, που αποθυσαυρίζεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, έρχεται για πρώτη φορά στην Αττική γη, 1617 χρόνια από την κοίμησή του.

Πριν από την είσοδο του Ιερού Ναού, δίπλα από την σκάλα ( δεξιά & αριστερά), βρίσκονται τα περικλή Προσκυνητάρια, των Αγίων Αγιορειτών Πατέρων & των Αγίων Πορφυρίου και Παϊσίου.

Η προτομή του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Κωνσταντίνου Παναγιωτόπουλου ( 1931 – 2023 ) ” καλοσορίζει ” στους πιστούς στον Οίκο του Θεού, καθώς είναι ο κτήτωρ, ο πρώτος Εφημέριος και διακονητής του ” Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών “, επί 61 ολόκληρα χρόνια.

Η επίσημη υποδοχή της Τιμίας Κάρας , θα γίνει το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 17:00.
Ο Ιερός Ναός θα είναι ανοικτός όλο το 24ωρο, θα τελούνται καθημερινά, Θεία Λειτουργία στις 07:00 , Ιερές Ακολουθίες και στις 21:30 Ιερά Αγρυπνία.

Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr