Όλγα Ζυγολάνη – Εκεί που τα λόγια νιώθουν φτωχά…

Όταν οι αριθμοί , φύγουν από τις εξισώσεις , τις συναρτήσεις, τις απλές πράξεις της αριθμητικής, όταν τα γράμματα του αλφαβήτου, γλιστρήσουν από τα λογοτεχνικά κείμενα, την ποίηση,

0 215

Όταν οι αριθμοί , φύγουν από τις εξισώσεις , τις συναρτήσεις, τις απλές πράξεις της αριθμητικής, όταν τα γράμματα του αλφαβήτου, γλιστρήσουν από τα λογοτεχνικά κείμενα, την ποίηση,

Όταν οι αριθμοί , φύγουν από τις εξισώσεις , τις συναρτήσεις, τις απλές πράξεις της αριθμητικής, όταν τα γράμματα του αλφαβήτου, γλιστρήσουν από τα λογοτεχνικά κείμενα, την ποίηση, τον πεζό λόγο και «σκοντάψουν» επάνω στο καβαλέτο ενός ταλαντούχου χεριού, ενός πλούσιου σε φαντασία νου, μίας προικισμένης ψυχής, τότε γεννιέται ένας άλλος κόσμος. Ο κόσμος της «Τέχνης».

«ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ» είναι ο τίτλος της υπέροχης έκθεσης εικαστικών θεμάτων, του 2ου ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ( περιοχή Πυργετού ), με έργα των μαθητών που δίνουν ζωή στο άψυχο, παίρνουν το έμψυχο και το δίνουν διαστάσεις μέσα από την τέχνη. Δίνουν διάσταση σε μια σκιά, την ζωντανεύουν, την κάνουν να μιλά στον καθένα μας χωριστά – ψιθυριστά. Μας αλλάζει την διάθεση. Το άσπρο – μαύρο της ζωής μας είναι κουραστικό. Το άσπρο – μαύρο στην τέχνη δίνει κάτι ξεχωριστό.

Δεν υπάρχουν λόγια να αναπτύξει κανείς το όλο θέαμα. Μπορεί να το απολαύσει μόνο αν το δει!!

Ως εκπαιδευτικός, αυτού του σχολείου, ένοιωσα την ανάγκη να πω δύο λόγια, γιατί όσα και να πω θα είναι πολύ φτωχά, μπροστά στην υπέροχη έκθεση των δημιουργημάτων των παιδιών, με την αμέριστη συμπαράσταση και Πολυτίμη καθοδήγηση, του αξιόλογου συναδέλφου κυρίου Κοτσίρα Ηλία.

Ο κύριος Κοτσίρας συνταξιοδοτείται. Η τέχνη δεν θα χάσει από εκείνον γιατί όπου βρεθεί έχει να δώσει πολλά.

Πολλά έδωσε και στο σχολείο μας στο Τομέα των εικαστικών, όλα αυτά τα χρόνια.

Τα παιδιά που πέρασαν δίπλα του, δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ.

Νομίζω πως και οι συνάδελφοι δεν θα νοιώθουν λιγότερη συγκίνηση από την δική μου, που τολμώ αλλά νοιώθω και την υποχρέωση μπροστά στο έργο αυτού του εκπαιδευτικού να γράψω αυτά τα λίγα λόγια.

Καλαμπάκα 06/03/2013

Με εκτίμηση

Όλγα Ζυγολάνη

Εκπαιδευτικός 2ου ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.