Ο Στέλιος Παρλιάρος και οι Γλυκές Αλχημείες παρουσιάζουν στον ΣΚΑΪ τον Χαλβά « ΡΟΜΠΟΣ »

0 3.161

Σάββατο 30 Μαρτίου με ανοιξιάτικη διάθεση ο Στέλιος Παρλιάρος και η εκπομπή του ΣΚΑΪ « Γλυκές Αλχημίες » κατευθύνεται προς την κεντρική Ελλάδα, με σκοπό να ανακαλύψει τα παραδοσιακά γλυκά της Θεσσαλίας.

Τα δέντρα δεν έχουν φορέσει ακόμα τα πράσινα φύλλα τους, οι βροχές καλά κρατούν κι έτσι η εποχή κρίνεται κατάλληλη για φυτεύσεις. Σε μια φάρμα εναλλακτικής καλλιέργειας συναντά τους ιδιοκτήτες μιας μικρής οικοτεχνίες και μαζί βάζουν μια αμυγδαλιά στο έδαφος.

Ο Στέλιος υπόσχεται να επιστρέψει για να τη δει να μεγαλώνει.

Στην Καλαμπάκα, κάτω από τη σκιά των βράχων στα Μετέωρα, μπαίνει σε ένα εργαστήριο και παρακολουθεί από κοντά την διαδικασία παρασκευής μιας συνταγής αιωνόβιας, αυτή του μοναδικού χαλβά «ΡΟΜΠΟΣ».

Τι είναι ο χαλβάς σαπουνέ και γιατί ονομάζεται έτσι; Πάνω από ένα καζάνι που κοχλάζει ο Στέλιος μαθαίνει τα μυστικά και την ιστορία ενός από τα πιο εμβληματικά γλυκά της θεσσαλικής γης, δίπλα σε έναν άξιο μάστορα.

Στο κέντρο της πόλης συναντά μια συγγραφέα, η οποία του διηγείται την ιστορία της πόλης πριν από 50 χρόνια και έτσι ο Στέλιος ανακαλύπτει ένα έτερο διάσημο θεσσαλικό πληθωρικό κέρασμα- τη σπάτουλα, την οποία και αναζητά στα τοπικά ζαχαροπλαστεία. Με αφορμή τη σπάτουλα, αποφασίζει να φτιάξει μια σύγχρονη παραλλαγή της. Στο δρόμο της επιστροφής προς το εργαστήριο σταματά σε μια φροντισμένη φάρμα και προμηθεύεται από καλοζωισμένες κότες ολόφρεσκα αυγά, τα οποία θα πρωταγωνιστήσουν στη συνταγή του. Με τα υλικά του χαλβά εμπνέεται και δημιουργεί.

Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν στο ΣΚΑΙ

 τo Σάββατο 30 Μαρτίου, το μεσημέρι στις 15.00

Ο σαπουνέ θεσσαλικός χαλβάς δίνει το έναυσμα στον Στέλιο να δημιουργήσει μια ελαφριά, νηστίσιμη και πεντανόστιμη κρέμα αμυγδάλου. Φτιάχνει με το πιο απλό σπιτικό τρόπο ένα γλυκό για όλες τις ώρες, γεμάτο αμύγδαλα και καμμένη ζάχαρη στην επιφάνεια που πλημμυρίζει τον ουρανίσκο σε κάθε κουταλιά.

Και η σπάτουλα των Τρικάλων μεταμορφώνεται σε μια υπέροχη καρυδόπιτα χωρίς σιρόπι, που διατηρεί την υγρή υφή της για μέρες. Σερβίρεται με κρέμα τυριού, μια απίστευτη έμπνευση του Στέλιου, που συνδυάζει την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το φρέσκο τυρί κρέμα, δημιουργώντας την τέλεια επικάλυψη.

Γεύσεις αξέχαστες που κάνουν αυτό το επεισόδιο τον πιο λαχταριστό πειρασμό!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr