Ο πολιτιστικός σύλλογος “Μετέωρα” στην Αθήνα

0 1.609

Ο πολιτιστικός σύλλογος “Μετέωρα” πραγματοποίησε εκδρομή στην Αθήνα, στις 26 και 27 Νοεμβρίου. Μέλη και φίλοι του συλλόγου είχαν την τύχη να επισκεφθούν την πρωτεύουσά μας. Μαζί με πλήθος κόσμου από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη επισκεφτήκαμε το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολής, αιώνιο σύμβολο πολιτισμού.

Τέχνη, Δημοκρατία, Φιλοσοφία, Παιδεία, Αρχαίο Θέατρο η τεράστια κληρονομία αυτού του τόπου σε όλη την ανθρωπότητα.

 

Επόμενος σταθμός το θέατρο! Είναι ωραίο που στην Αθήνα βλέπεις να υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές για να παρακολουθήσει κάποιος μία θεατρική παράσταση. Το έργο “Ντα“, με πρωταγωνιστή τον Γρηγόρη Βαλτινό,  στηριζόμενο στο ομώνυμο και πολυβραβευμένο έργο του Ιρλανδού συγγραφέα Hugh Leonard, ήταν η επιλογή του συλλόγου και πραγματικά ήταν υπέροχο. Γεμάτο νοήματα και αξίες οι συντελεστές του πέτυχαν το σκοπό τους και συγκίνησαν το κοινό, που τους αντάμειψε με ένα θερμό χειροκρότημα μην αφήνοντάς  τους να αποχωρήσουν από την σκηνή.

Επόμενη στάση η Εθνική Πινακοθήκη. Στεγάζεται σε ένα μοντέρνο, όμορφο κτήριο, που εγκαινιάστηκε  το 2021 και φιλοξενεί την ιστορία της ζωγραφικής της χώρας μας. Ένα ατελείωτο πολυθεματικό ταξίδι μέσα από τους θαυμαστούς πίνακες  πολλών γνωστών καλλιτεχνών .

 

Τελευταίος σταθμός ήταν το ίδρυμα Σ. Νιάρχος, που έχει συνδράμει σημαντικά  στο να βελτιωθεί η εικόνα της σύγχρονης Αθήνας, βάζοντας με τη σειρά του ένα σημαντικό λιθαράκι στην ψυχαγωγία και την ανάπαυλα των πολιτών.  Στο περίτεχνο κτήριό του φιλοξενούνται μεταξύ άλλων η Εθνική βιβλιοθήκη και η Εθνική Λυρική Σκηνή. Γύρω από το κτήριο  απλώνεται μια μεγάλη έκταση πρασίνου όπου μπορούν να ψυχαγωγηθούν μικροί και μεγάλοι. Για παιδία υπάρχουν πρωτότυπες παιδικές χαρές και δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαφορετικές εκπαιδευτικές εκδηλώσεις.

 

Εκ μέρους του συλλόγου

Δερεκενάρης Γρηγόρης

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr