Ο καιρός του Σαββατοκύριακου από τον Μετεωρολόγο Μιχάλη Σιούτα

0 1.287

Καλός καιρός σ’ όλη τη χώρα, με αρκετή ηλιοφάνεια και τοπική συννεφιά κυρίως στην Ανατολική Ελλάδα και στην περιοχή του Αιγαίου. Αυξημένη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης.

Θερμοκρασία

Στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 24 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία 2-5 βαθμούς χαμηλότερη, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 14 έως 27 και στις νησιωτικές περιοχές από 15 έως 26 βαθμούς.

Άνεμοι

Στο Αιγαίο βοριάδες μέτριοι έως τοπικά πολύ ισχυροί 5-7 Μποφόρ, στο Ιόνιο ανατολικοί μέτριοι 3-5 Μποφόρ.

Θεσσαλονίκη

Καλός καιρός με ηλιοφάνεια και λίγη συννεφιά. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς.

Αττική

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί, μέτριοι στα ανατολικά ισχυροί, 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς.

Πρόγνωση για την Κυριακή

Για την Κυριακή, προβλέπεται καλός καιρός, αρκετή ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις κυρίως στη Δυτική και Νότια Ελλάδα και λίγες τοπικές βροχές στις Σποράδες και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι-βορειοανατολικοί μέτριοι και τοπικά έως πολύ ισχυροί 5-7 Μποφόρ και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Του Μετεωρολόγου Μιχάλη Σιούτα

Από makthes.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr