Ο καιρός της Πέμπτης και Παρασκευής από τον Μετεωρολόγο Μιχάλη Σιούτα

0 539

Ηλιοφάνεια με χαμηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί, τοπικά ισχυρός στα βόρεια ηπειρωτικά. Συννεφιά με λίγες βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια σε ορεινά τμήματα της Εύβοιας, της Ανατολικής Στερεάς και της Κρήτης.

Θερμοκρασία

Στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα από -7 έως 10 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από -3 έως 13, και στις νησιωτικές περιοχές από 5 έως 13 βαθμούς.

Άνεμοι

Βοριάδες, μέτριοι έως ισχυροί 4-6 Μποφόρ, στο Νότιο Αιγαίο θυελλώδεις 7-8 Μποφόρ.

Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά. Οι άνεμοι βοριάδες, μέτριοι και πρόσκαιρα έως ισχυροί, 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 1 έως 9 βαθμούς.

Αττική

Ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά στα βόρεια του νομού. Άνεμοι βοριάδες, μέτριοι 3-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 0 έως 11 βαθμούς.

Πρόγνωση για την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Ηλιοφάνεια σ’ όλη σχεδόν τη χώρα, εξαίρεση με λίγη τοπική συννεφιά το Ιόνιο, οι Σποράδες, η Εύβοια, το Νότιο Αιγαίο και η Κρήτη.

Οι άνεμοι βοριάδες, στις θαλάσσιες περιοχές μέτριοι 3-5 Μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο τοπικά ισχυροί έως 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, αλλά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.

makthess.gr

Ο Μιχάλης Σιούτας είναι Διαδάκτορ Μετεωρολόγιας ΑΠΘ, του  Κέντρου Μετρολογικών εφαρμογών του ΕΛΓΑ αεροδρομίου Μακεδονίας Θεσσαλονίκης και κατάγεται από την Θεοτόκο Χασίων του Δήμου Μετεώρων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.