Ο καιρός της Παρασκευής και του Σαββατοκύριακου

0 852

Στη Μακεδονία και στη Θράκη βελτιωμένος καιρός με ηλιοφάνεια, λίγες νεφώσεις και τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Στα ορεινά και σε ημιορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς, τοπικές χιονοπτώσεις, ενώ στο Ιόνιο και στο Αιγαίο βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παγετός τις νυχτερινές και πρωινές ώρες στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά.

Θερμοκρασία

Στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 3 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη από -4 έως 5, στη δυτική και νότια Ελλάδα από 4 έως 14 και στις νησιωτικές περιοχές από 7 έως 15 βαθμούς.

Άνεμοι

Στα βόρεια πελάγη θα πνέουν Βοριάδες, μέτριοι έως πολύ ισχυροί 5-7 Μποφόρ, στα νότια Νοτιάδες με την ίδια ένταση.

Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια, με συννεφιά αυξημένη κατά διαστήματα. Οι άνεμοι Βοριάδες, ασθενείς έως μέτριοι, 3-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από -1 έως 4 βαθμούς.

Αττική

Συννεφιά, με βροχές κατά διαστήματα. Οι άνεμοι σταδιακά θα γίνουν Βοριάδες, ασθενείς έως μέτριοι, 3-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 13 βαθμούς.

Σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου 2019

Το Σάββατο, στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας, ηλιοφάνεια με αρκετό κρύο, εξαίρεση τα ορεινά με τοπική συννεφιά και λίγα χιόνια ή ασθενείς βροχές. Στα κεντρικά και νότια ορεινά και ημιορεινά και στα ορεινά της Κρήτης χιονοπτώσεις, ενώ στις θαλάσσιες περιοχές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι, στα βόρεια πελάγη θα πνέουν Βοριάδες, μέτριοι έως πολύ ισχυροί 5-7 Μποφόρ, στα νότια Νοτιάδες, 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση, παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις νυχτερινές και πρωινές ώρες.

Την Κυριακή, στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας, ηλιοφάνεια με αρκετό κρύο, εξαίρεση το Ιόνιο τοπικές βροχές. Στα νότια και ανατολικά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες, και λίγα χιόνια στα ορεινά της Ανατολικής Στερεάς, Πελοποννήσου και Κρήτης. Οι άνεμοι, στα βόρεια πελάγη Βοριάδες, μέτριοι έως πολύ ισχυροί 5-7 Μποφόρ, στα νότια θα γίνουν Δυτικοί, 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις νυχτερινές και πρωινές ώρες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.