Νέα χιονόπτωση στην Καλαμπάκα το Σάββατο 12 Ιανουαρίου

0 2.824

Μετά από την έντονη χιονόπτωση την Τετάρτη ο καιρός την Πέμπτη άλλαξε με πιο θερμές μάζες , με αποτέλεσμα την υποχώρηση της σφοδρής παγωνιάς.
Μετά την πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων σήμερα Παρασκευή και την μικρή άνοδο της θερμοκρασίας λόγου της ηλιοφάνειας , αλλαγή περιμένουμε και πάλι από αργά το βράδυ στην περιοχή μας με χιονόπτωση που θα ενταθεί τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Σαν πιο γενική εικόνα για τον νομό μας δείχνει η κακοκαιρία αυτή να είναι πιο έντονη στην περιοχή από λίμνη Πλαστήρα μέχρι Κόζιακα και προφανώς στις κοντά σε αυτές τις περιοχές και πιο εξασθενημένη στα βόρεια και ανατολικά του νομού , όπως η περιοχή Οιχαλίας – Φαρκαδώνας και ίσως χωρίς καθόλου φαινόμενα στον παλιό δήμο Χασίων και κυρίως στα σύνορα με τον νομό Γρεβενών.

Αιτία αυτής της κακοκαιρίας όπως βλέπουμε στον παρακάτω χάρτη επιφανείας

βαθύ χαμηλό στα 998 hpa στο νοτιοδυτικό Ιόνιο θα κινηθεί ανατολικά με αποτέλεσμα της επιδείνωση του καιρού κυρίως στην Στερεά Ελλάδα αλλά επιλεκτικά και στην περιοχή της Θεσσαλίας με χιόνια στην δυτική Θεσσαλία μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου.

Η θερμοκρασία σε πτώση.

Συνοπτικά στην περιοχή μας

-Κακοκαιρία το Σάββατο με χιονοπτώσεις.

-Βελτιωμένος καιρός την Κυριακή με χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό τις πρωινές και βραδινές ώρες.

-Υποτροπή του καιρού την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου με βροχές αν η έναρξη της κακοκαιρίας ξεκινήσει προς το μεσημέρι αλλά το απόγευμα θα έχουμε χιονόπτωση, η χιονόπτωση όλη την ημέρα αν τα φαινόμενα μας έρθουν τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία σε πτώση από το απόγευμα.

– Βελτιωμένος καιρός την Τρίτη 15 Ιανουαρίου , αλλά με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με μέγιστες κοντά στους 2-4 βαθμούς. Ισχυρός παγετός.

Μέχρι και τις 18-19 Ιανουαρίου δεν υπάρχουν ενδείξεις για νέα κακοκαιρία , αλλά πιθανόν στο διάστημα 19-21 να έχουμε εκ νέου ψυχρή εισβολή ,δημιουργία χαμηλού στην Αδριατική η στο Ιόνιο και νέες χιονοπτώσεις στην Θεσσαλία και στην Μακεδονία.

Τζιλήνας Ευθύμιος

http://www.metar.gr/ws/kalampaka/wx.htm

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.