Ο καιρός της Δευτέρας και της εβδομάδας από τον Μετεωρολόγο Μιχάλη Σιούτα

0 1.160

Ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά στις περισσότερες περιοχές. Λίγες βροχές στα ανατολικά και νότια.

Ο καιρός στις διάφορες περιοχές

Συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας στις περισσότερες περιοχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες. Αυξημένη συννεφιά με λίγες βροχές στο Ιόνιο, στην ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα

Θερμοκρασία

Στη βόρεια Ελλάδα από 1 έως 13 βαθμούς, στη δυτική Μακεδονία, στη Θράκη και στην Ήπειρο 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Στην κεντρική και νότια Ελλάδα από 5 έως 17 και στις νησιωτικές περιοχές από 10 έως 16 βαθμούς.

Άνεμοι

Βοριάδες, στις θαλάσσιες περιοχές μέτριοι 3-5 Μποφόρ.

Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά, περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2 έως 13 βαθμούς.

Αττική

Ηλιοφάνεια με τοπικά αυξημένη συννεφιά το απόγευμα. Οι άνεμοι Βοριάδες, ασθενείς έως μέτριοι 3-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 15 βαθμούς.

Η Πρόγνωση της εβδομάδας

Τρίτη-Τετάρτη, τοπικές συννεφιές με λίγες βροχές στο Ιόνιο, στη Μακεδονία, στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά, στην ανατολική Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι Βοριάδες, μέτριοι έως ισχυροί, στο Αιγαίο 4-6 τοπικά 7 Μποφόρ. Τοπικές ομίχλες είναι πιθανές τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα.

Πέμπτη-Παρασκευή, καλός καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες βροχές στη νότια Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Οι άνεμοι Βοριάδες, μέτριοι έως ισχυροί, στο Αιγαίο 4-6 Μποφόρ. Τοπικές ομίχλες είναι πιθανές τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Σάββατο-Κυριακή, νεφώσεις αυξημένες με βροχές στα δυτικά και σταδιακά στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι Νοτιάδες, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα.

από makthess.gr

Ο Μιχάλης Σιούτας είναι Διαδάκτορ Μετεωρολόγιας ΑΠΘ, του  Κέντρου Μετρολογικών εφαρμογών του ΕΛΓΑ αεροδρομίου Μακεδονίας Θεσσαλονίκης και κατάγεται από την Θεοτόκο Χασίων του Δήμου Μετεώρων

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr