Ο καιρός για σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη

0 1,936

Στη Βόρεια και Δυτική Ελλάδα, ηλιοφάνεια με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρό παγετό τις νυχτερινές και πρωινές ώρες. Συννεφιά, με τοπικές χιονοπτώσεις στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην Ανατολική Πελοπόννησο, καθώς, και στα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης και βροχές ή χιονόνερο στο νότιο Αιγαίο.

Θερμοκρασία

Ισχυρός παγετός, ολικός στη Δυτική Μακεδονία με θερμοκρασία από -15 έως -3 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -10 έως 3, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από -2 έως 8, και στις νησιωτικές περιοχές από 2 έως 10 βαθμούς.

Άνεμοι

Βοριάδες, στο Αιγαίο, έως ισχυροί, 5-7 Μποφόρ.

Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια με πολύ κρύο. Οι άνεμοι Βοριάδες, μέτριοι έως ισχυροί 4-6 Μποφόρ. Ισχυρός παγετός, με τη θερμοκρασία από -6 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Συννεφιά, χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι Βοριάδες, ισχυροί, 5-7 Μποφόρ και η θερμοκρασία από -3 έως 5 βαθμούς.

Πρόγνωση για την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα ξεκινήσει από τα δυτικά και σταδιακά θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα, με βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε χαμηλότερα υψόμετρα της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα γίνουν Νοτιάδες, στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις, 8-9 Μποφόρ Η θερμοκρασία σε άνοδο, αλλά τις βραδινές και πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός, τοπικά στα βόρεια ισχυρός.

makthess.gr

Ο Μιχάλης Σιούτας είναι Διαδάκτορ Μετεωρολόγιας ΑΠΘ, του  Κέντρου Μετρολογικών εφαρμογών του ΕΛΓΑ αεροδρομίου Μακεδονίας Θεσσαλονίκης και κατάγεται από την Θεοτόκο Χασίων του Δήμου Μετεώρων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.