Δελτίο Τύπου του Υπ. Δημάρχου Θοδωρή Αλέκου – “Η Δημοτική Αρχή απέναντι στην πρόσφατη κακοκαιρία”

0 586

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Του συνδυασμού «Νέο Ξεκίνημα- Ανεξάρτητος Δήμος» Του Υποψηφίου Δημάρχου του Δήμου Μετεώρων ΘΟΔΩΡΗ ΑΛΕΚΟΥ « Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ»

Η πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μετεώρων, φάνηκε να αιφνιδιάζει τη δημοτική αρχή παρ’ότι ήταν αναμενόμενη!

Ο μηχανισμός του δήμου αφέθηκε στο φιλότιμο των υπαλλήλων ,οι οποίοι αν και κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, δεν ήταν δυνατόν να καλύψουν το μέγεθος του δήμου, λειτουργώντας μάλιστα κακώς συντηρημένα μηχανήματα!

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως η αντιμετώπιση τέτοιων φανομένων απαιτεί σοβαρότητα στο σχεδιασμό, προετοιμασία σύμφωνα με το προβλεπόμενο σχέδιο και προγραμματισμό!
Μπορεί τα καιρικά φαινόμενα να ήταν έντονα και όχι συνηθισμένα για την περιοχή μας,μπορεί όμοιας μορφής να υπήρξαν στο παρελθόν πριν πολλά χρόνια,ίσως όμως επαναληφθούν στο μέλλον με μεγαλύτερη διάρκεια και τότε η προχειρότητα να κοστίσει ακριβά!

Πρέπει επιτέλους η κάθε δημοτική αρχή να αντιληφθεί ότι , πρώτη υποχρέωσή της σε περιόδους κρίσεων είναι η επίλυση των πάσης φύσεως προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι,ιδίως σε έκτακτες συνθήκες ,ώστε η προτεραιότητα να προσεγγίζει το αυτονόητο, δηλαδή οι ενέργειες να προηγούνται της πολιτικής, η δράση και η αμεσότητα να προσπερνά τη σκοπιμότητα και η φυσική παρουσία των τοπικών αρχών στην πρώτη γραμμή των γεγονότων!
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά παρακολουθήσαμε τη δημοτική αρχή σε ακόμη μια αποτυχημένη προσπάθεια να φτιάξει άλλοθι στην αδράνεια που επέδειξε ,χωρίς να την ενδιαφέρει η πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει την εικόνα ανοργάνωτου θιάσου που προσπαθεί να αναστήσει το κακώς παιγμένο έργο!

Μόνον που οι δημότες ξέρουν να ξεχωρίζουν το πραγματικό από το ψεύτικο και κατασκευασμένο γιατί το βιώνουν οι ίδιοι!!!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.