Ο Δήμος Μετεώρων ενεργός σε θέματα τουρισμού

0 543

Στα πλαίσια προσωπικού ταξιδιού στη Δανία, ο κ. Νικολογιάννης Σπύρος πραγματοποίησε επίσκεψη στην ελληνική Πρεσβεία (βλ. φωτό 1) και συζήτησε με το επιτελείο θέματα που σχετίζονται με το ενδιαφέρον των Δανών για την ελληνική πραγματικότητα και τις προοπτικές διακοπών τους στην Ελλάδα! Επίσης, έγινε αναζήτηση των εκθέσεων που πραγματοποιούνται στις σκανδιναβικές χώρες και προκαλούν το ουσιαστικό ενδιαφέρον του επισκέπτη…

Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο γραφείο περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο εδρεύει στην Κοπεγχάγη όπως επίσης  και στο Δημαρχείο της πόλης με εκτενή συζήτηση στο γραφείο τουριστικών πληροφοριών και διαχείρισης της πρωτεύουσας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Με αφορμή πρόσκληση από το Πανεπιστήμιο BOGDAN KHMELNITSKY MELITOPOL STATE UNIVERSITY προς τον κ. Νικολογιάννη Σπύρο στην πόλη Μελιτόπολη (πόλη κοντά στην Κριμαία, πληθυσμού 200.000€ από τις ελληνικές λέξεις ΜΕΛΙ + ΠΟΛΗ) για διεξαγωγή σεμιναρίου σε θέματα τουρισμού, προς τους καθηγητές και φοιτητές του τμήματος τουρισμού, ακολούθησε μία σειρά επαφών ως επίσημου προσκεκλημένου από το Δήμο Μετεώρων με συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις (βλ φωτό 3) της πόλης για τα 235 χρόνια ύπαρξής της!

Πραγματοποιήθηκαν επαφές με τους φορείς της περιοχής, με την ελληνική κοινότητα, όπως επίσης και συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Ουκρανίας κ.κ.  Επιφάνιο στην Αρχιεπισκοπή του Αγίου Μιχαήλ στο Κίεβο(βλ φωτό 4)!

Στα πλαίσια της ευρύτερης και ποιοτικής συνεργασίας υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου και του Δήμου Μετεώρων (βλ φωτό 2) με σκοπό την ενίσχυση των σχέσεων των δύο πλευρών και την ανταλλαγή ιδεών και τεχνογνωσίας σε διάφορα επίπεδα…

Τέλος, ακολούθησε δελτίο τύπου με την παρουσία τηλεοπτικών καναλιών, ανταλλαγή δώρων και φυσικά θερμούς χαιρετισμούς από το Δήμαρχο κ. Αλέκο Θεόδωρο προς όλους!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ALBA ΤΗΣ  ΙΤΑΛΙΑΣ – ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ

Στα πλαίσια διερεύνησης της αγοράς διεθνώς και αξιολογώντας στατιστικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά μίας επικείμενης συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από τον κ. Νικολογιάννη Σπύρο στην ιταλική πόλη ALBA, πρωτεύουσα της τρούφας παγκοσμίως με σκοπό την επικείμενη αδελφοποίηση μεταξύ των δύο Δήμων (βλ. φωτό 5)! Είχε προηγηθεί αλληλογραφία και τηλεφωνική επικοινωνία με αποτέλεσμα να έχουν όλα καθοριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Δημαρχείο της πόλης με αρκετά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και επικεφαλής την κα Carlotta Coppa (βλ φωτό 6). Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Δημαρχείου, συνοδεία σε μουσειακούς χώρους της πόλης και στην έκθεση των τοπικών προϊόντων (τρούφα, μανιτάρια, κρασιά κλπ) με leader φυσικά την τρούφα! Πρόκειται για μία περιοχή η οποία έχει προάγει την τοπική γαστρονομία σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο με ένα μάρκετινγκ που προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες συμβάλλοντας στην τοπική οικονομία τα μέγιστα!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ TOUR OPERATORS ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΒΑΛΤΙΚΗΣ 

Οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε φιλοξενία 7 tour operators χωρών της Βαλτικής, συνοδευόμενων από τον επικεφαλής του γραφείου τουρισμού του ΕΟΤ Σουηδίας με σκοπό να γνωρίσουν τις δυνατότητες και τη φιλοξενία της περιοχής. Κατά τη δεύτερη μέρα διαμονής τους, σε συνεργασία με τουριστικά γραφεία της πόλης πραγματοποιήθηκε σειρά συναντήσεων B2B με επιχειρηματίες του τουρισμού και παρουσίαση video του Δήμου μας! Επισκέφθηκαν διάφορα μνημεία – αξιοθέατα της περιοχής, διέμειναν σε ξενοδοχειακά καταλύματα της πόλης και γευμάτισαν – δείπνησαν σε τοπικά εστιατόρια. Η εν λόγω δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Τρικάλων (με έδρα την πόλη της Καλαμπάκας) και οι εντυπώσεις που αποκόμισαν ήταν εξαιρετικές!

Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τα τουριστικά γραφεία METEORA THRONES, VISIT METEORA, τα εστιατόρια METEORA GERTSOS FAMILY και VALIA CALDA, το καφέ MIKEL  όπως επίσης και τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις FAMISI EDEM και EPAVLIS SUITES για το σύνολο των υπηρεσιών που προσέφεραν!

ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ 

Προκειμένου να προβεί ο Δήμος σε ορθή διαχείριση των επισκεπτών και να εξάγει σωστά και χρήσιμα συμπεράσματα, προέβη σε κατάρτιση και συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου το οποίο θα συμβάλει στην ολοκληρωμένη διαμόρφωση στρατηγικής για τον τουρισμό. Αρχικά, κατά το τρέχον δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου έχουν συμπληρωθεί πλέον των 500 ερωτηματολογίων, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΡΤΩΝ  

Λόγω καταστροφής των χαρτών προσδιορισμού της πόλης και των σημείων ενδιαφέροντος από την ηλιακή ακτινοβολία, προβήκαμε σε διαδικασία αντικατάστασής τους. Παράλληλα θα γίνει, όπου αυτό κρίνεται δυνατό, σύνδεση με το ρεύμα ώστε να αποκτήσουν χρησιμότητα καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας!

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΄΄GREEK PANORAMA’’ 

Για πρώτη φορά ο Δήμος Μετεώρων θα συμμετάσχει στην εν λόγω έκθεση τουρισμού στο Ζάππειο κατά το τριήμερο 14-16 Νοεμβρίου 2019 ως ανεξάρτητη παρουσία με περίπτερο!

Η έκθεση εστιάζει στον εναλλακτικό τουρισμό και στη γαστρονομία! Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί διεθνές Forum για τον εναλλακτικό τουρισμό με διακεκριμένους ομιλητές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό! Τέλος, η πρόσκληση 30 και πλέον εκπροσώπων γραφείων ειδικού τουρισμού από το εξωτερικό (Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Ασία, Σκανδιναβία κλπ) θα δώσει τη δυνατότητα γνωριμίας και σύναψης νέων συνεργασιών που θα ενισχύσουν το τουριστικό ρεύμα!

ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ο κ. Νικολογιάννης Σπύρος πραγματοποίησε επίσκεψη στον χώρο διεξαγωγής των δύο τμημάτων τουρισμού που δραστηριοποιούνται στην Καλαμπάκα, συζήτηση με τους σπουδαστές και εποικοδομητική συνάντηση με τους κκ.: Δήμαρχο κ. Αλέκο Θεόδωρο και το διευθυντή του ΙΕΚ κ. Προκόπη Γκιμούσια με τον οποίο πραγματοποιήθηκε αναλυτική συζήτηση για θέματα που αφορούν τη λειτουργία και τις προοπτικές του οργανισμού.  Προσδοκία είναι ο καθορισμός του προγράμματος σπουδών και η κατεύθυνση ως προς την επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών να έχουν έναν σαφή προσανατολισμό των δικαιωμάτων και των επαγγελματικών αρμοδιοτήτων που θα τους παρέχονται με την αποφοίτησή τους, ώστε να έχει αντίκρυσμα η περίοδος της φοίτησής τους. Επιπλέον, προσδοκία μας είναι να υπάρξει συνεργασία σε πολλά επίπεδα, ακαδημαϊκού επιπέδου, ώστε να συμβάλλουν με τις γνώσεις τους στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και στην καλύτερη δυνατή διαχείριση των δυνατοτήτων του τόπου.

 

Από το γραφείο Δημάρχου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.