Ο Δήμος Καλαμπάκας στην τροπολογία για έκτακτη ενίσχυση των πληγέντων της κακοκαιρίας – Δήλωση Παναγιώτας Δριτσέλη

Οι Δήμοι του Ν. Τρικάλων είναι μέσα στις περιοχές που εντάσσονται στην τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων

0 216

Οι Δήμοι του Ν. Τρικάλων είναι μέσα στις περιοχές που εντάσσονται στην τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων

Οι Δήμοι του ν. Τρικάλων είναι μέσα στις περιοχές που εντάσσονται στην τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων για τη χορήγηση εφάπαξ ενίσχυσης στους πληγέντες από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές

Η εν λόγω διάταξη στοχεύει στην άμεση ανακούφιση των πληγέντων από τις πλημμύρες στις περιοχές της Σαμοθράκης, της Σύμης, της Αγιάς Λάρισας, των Τεμπών Λάρισας, των Τρικάλων, της Καλαμπάκας Τρικάλων, της Φαρκαδόνας Τρικάλων, της Πύλης Τρικάλων, της Κατερίνης, των Χανίων, του Πλατανιά Χανίων, του Αποκόρωνα Χανίων, της Κέρκυρας και της Δυτικής Αττικής και την ταχύτερη ανάκαμψη και αποκατάσταση της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής των εν λόγω περιοχών.

Λόγω του κοινωνικού χαρακτήρα της διάταξης, το εν λόγω επίδομα δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με οφειλές των δικαιούχων προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

Με την Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Τρικάλων κα Παναγιώτα Δριτσέλη που επικοινωνήσαμε μας δήλωσε σχετικά:

Σκοπός μας είναι να μετριάσουμε τις πληγές από τις τελευταίες πλημμύρες που έπληξαν το νομό μας σε δεύτερο χρόνο να συντονίσουμε την δράση μας με τους δήμους και την Περιφέρεια για τα έργα που χρειάζεται να δρομολογηθούν ώστε να προλαμβάνονται καταστροφές από καιρικά φαινόμενα.

 Η τροπολογία αναφέρει ότι:

1. Χορηγείται έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση με τη μορφή επιδόματος προς πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, από τις φυσικές καταστροφές των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2017, των περιοχών που έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ειδικότερα στους Δήμους Σαμοθράκης, Σύμης, Αγιάς Λάρισας, Τεμπών Λάρισας, Τρικαίων, Καλαμπάκας Τρικάλων, Φαρκαδόνας Τρικάλων, Πύλης Τρικάλων, Κατερίνης, Χανίων, Πλατανιά Χανίων, Αποκορώνου Χανίων, Κέρκυρας και στους πληγέυτες Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής. Η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση του προηγούμενου εδαφίου ανέρχεται, για τα φυσικά πρόσωπα που έχουν πληγεί, στο ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ ανά κατοικία και για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα των οποίων η επιχείρηση επλήγη, στο ποσό των οκτώ χιλιάδων (8.000) ευρώ ανά επιχείρηση.
2. Το επίδομα της παρ.1 είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο ευ γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.
3.  Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών, καθορίζονται η διαδικασία, οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια και κάθε άλλο ζήτημα τεχνικού ή λεπτομερειακού χαρακτήρα για τη χορήγηση του επιδόματος του παρόντος άρθρου.

Το ύψος της εν λόγω δαπάνης υπολογίζεται ότι θα ανέλθει μέχρι του ποσού των 30 εκ. ευρώ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.