Ο Χρίστος Λιάπης στους «Πρωινούς Τύπους» του ΑΝΤ1 για την υπόθεση της Πάτρας

0 865

Τα πράγματα στη θέση τους έβαλε με παρέμβασή του το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι», ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Παν/μίου Αθηνών Χρίστος Λιάπης, καθώς ένα από τα αιτήματα της κατηγορουμένης Ρούλας Πισπιρίγκου, τα οποία απορρίφθηκαν από την τακτική ανακρίτρια, ήταν και η κλήση του Δρος Λιάπη για παρουσίαση των επιστημονικών θέσεων που διατύπωσε σε άρθρο του σε εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας, σχετικά με διεθνείς βιβλιογραφικές αναφορές που υποστηρίζουν μη θανατηφόρο έκβαση σε αρκετές περιπτώσεις υπερβολικής χορήγησης κεταμίνης, ακόμη και εξ ιατρικού λάθους.

Ο Δρ. Λιάπης διευκρίνισε πως αυτό αφορούσε σε υγιείς οργανισμούς και επ´ ουδενί στην περίπτωση της μικρής Τζωρτζίνας. Παράλληλα σημείωσε, με την ιδιότητα του Προέδρου του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, πως το κοινωνικά σημαντικό επακόλουθο που έχει παράπλευρα προκύψει από την τραγική αυτή υπόθεση είναι πως επειδή οι διωκτικές αστυνομικές αρχές έχουν πραγματικά «ξεσκονίσει» όλους τους, εν Ελλάδι, δρόμους παράνομης διακίνησης της κεταμίνης, επιδιώκοντας να εξακριβώσουν εάν η κατηγορουμένη μπορεί να την είχε προμηθευτεί μέσω της παράνομης εμπορίας που λαμβάνει χώρα για τη χρησιμοποίησή της ως ψυχαγωγικού ναρκωτικού, η χρήση της έχει πρακτικά μηδενιστεί, αυτή τη στιγμή, ανάμεσα στους Έλληνες χρήστες ουσιών.

Τέλος, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δρ. Λιάπης, «με δεδομένες τις τοποθετήσεις μου, από την πρώτη στιγμή που η υπόθεση ήρθε το φως της δημοσιότητας- τόσο για την κεταμίνη, όσο και για το σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου, το αίτημα της κατηγορουμένης να καταθέσω -και το λέω αυτό με πλήρη σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας και με επίγνωση πως η τραγικότητα όσων έχουν συμβεί δεν αφήνει περιθώρια για αστεϊσμούς- μου θυμίζει τα αρνιά που βιάζονται να έρθει το Πάσχα».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής στον παρακάτω σύνδεσμο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr