Ο αγιασμός στο δημοτικό σχολείο Διάβας

0 1,128

Σήμερα στις 9 το πρωί τελέστηκε ο αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο της Διάβας. Από νωρίς οι μαθητές μαζί με τους γονείς τους έφτασαν στο σχολείο προκειμένου να αγιαστούν από τον ιερέα του χωριού π. Ηρακλή Φίλιο.

Μόλις τελείωσε ο αγιασμός, ο ιερέας του χωριού και αφού ευχήθηκε καλή κι ευλογημένη χρονιά στην κα. Διευθύντρια, στους δασκάλους και στους μαθητές, προέτρεψε τους μαθητές να ρίξουν το βάρος των σπουδών τους στην παιδεία περισσότερο, καθότι δεν έρχονται, όπως είπε, στο σχολείο μόνο για να μορφωθούν. Επίσης τους κάλεσε όποτε θέλουν να έρχονται στην Εκκλησία, η οποία βρίσκεται δίπλα στους ίδιους και στους δασκάλους για ό,τι χρειαστούν. Η κα. Διευθύντρια καλωσόρισε τους μαθητές, τους γονείς και τον Πρόεδρο του χωριού κ. Φώτη Αλέκο και ευχήθηκε να έχουν όλοι μία καλή σχολική χρονιά.

Τέλος, με πρωτοβουλία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Διάβας, μοιράστηκαν σ’ όλους τους μαθητές σχολικά είδη από το χαμόγελο του παιδιού, τόσο στα παιδιά του δημοτικού (τετράδια, μολύβια), όσο και στα νήπια (μαρκαδόροι, τάπερ φαγητού). Ο ιερέας του χωριού σημείωσε πως αυτή η ενέργεια θα πραγματοποιείται κάθε χρονιά τέτοια μέρα και πως η ενορία της Διάβας θα δείξει ενδιαφέρον για όλα τα παιδιά μέσα από ποικίλες δραστηριότητες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.