Νέες ταυτότητες τους επόμενους μήνες

Αλλάζουν και πάλι μέσα στους επόμενους μήνες οι αστυνομικές ταυτότητες.

0 141

Αλλάζουν και πάλι μέσα στους επόμενους μήνες οι αστυνομικές ταυτότητες.

Αλλάζουν και πάλι μέσα στους επόμενους μήνες οι αστυνομικές ταυτότητες. 

Συγκεκριμένα, όλοι οι Έλληνες θα αποκτήσουν τις νέου τύπου σύγχρονες ταυτότητες, για τις οποίες θα κληθούν να πληρώσουν 10 ευρώ.

Ήδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συσταθεί επιτροπή στην οποία μετέχουν και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της Αστυνομίας, που θα υποβάλλει έως τα τέλη Ιανουαρίου την πρότασή της για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων ταυτοτήτων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, είπε στην ΕΡΤ ότι πρέπει να έχουμε μία ταυτότητα σύγχρονη που να έχει αξιοπιστία ως έγγραφο και που να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί εύκολα. «Υπάρχει κάποιο οικονομικό κόστος, δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τον πολίτη, υπολογίζουμε γύρω στα 10 ευρώ ότι θα κοστίσει κάθε ταυτότητα και είμαστε στην διαδικασία προκειμένου να συντάξουμε και να αιτιολογήσουμε τις νέες ταυτότητες» πρόσθεσε.

Η επιτροπή θα προτείνει εάν εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα θα υπάρχουν και άλλα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κατόχου στις νέες ταυτότητες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο τα νέα δελτία ταυτότητας να περιλαμβάνουν και πρόσθετα βιομετρικά στοιχεία, όπως το «αποτύπωμα» της ίριδας του κατόχου, και μικροτσίπ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.